Patinatge

Els Jocs de les rodes petites

Patinatge. Els World Skate Games Itàlia 2024 s’inauguren avui amb 12 esports en competició en què es posaran en joc 156 títols mundials. Hi haurà una bona representació catalana

En un any de Jocs Olímpics, disputats fa unes setmanes, i de Jocs Paralímpics, que encara s’estan fent a París, també entren en joc a partit d’avui els Jocs de les rodes petites. Els World Skate Games arriben a la quarta edició i, en aquesta ocasió, seran els WSG Itàlia 2024 i es disputaran en una desena de localitats italianes. Hi haurà dotze esports en competició que repartiran un total de 156 títols de campions mundials. S’esperen més 12.000 persones entre atletes, entrenadors i delegats de 100 països diferents. Les anteriors edicions es van fer a Nanjing, a la Xina, l’any 2017; a Barcelona, el 2019, i a Buenos Aires, a l’Argentina, el 2002.

La inauguració oficial es farà avui, tot i que un parell d’esports ja s’han començat a disputar. A partir de demà començarà la major part de la competició, que durarà fins al diumenge 22 d’aquest mateix mes. Els dotze esports en competició seran: hoquei sobre patins, hoquei en línia, patinatge artístic, velocitat, alpí en línia, descens, skateboarging, patinet, roller freestyle, inline freestyle, skate cros i roller derby. La selecció espanyola tindrà participants en onze de les dotze proves, ja que no es presenta equip en roller derby. Els representants catalans de la delegació de la Federació Espanyola de Patinatge són més d’un centenar i participaran en nou de les onze modalitats on hi ha haurà esportistes estatals. Els catalans no estaran presents a l’inline freestyle ni a l’skate cros.

Tot i que les competicions s’inicien oficialment demà, els partits d’hoquei en línia en les categories femenines ja es van començar a jugar a principis de setmana i la selecció espanyola femenina júnior ja ha guanyat el títol mundial. El combinat estatal sènior, amb cinc jugadores catalanes, va superar ahir l’Argentina per 6-0 i, havent acabat en la primera posició la fase de grups, va passar directament als quarts de final.

ABANS DE L’INICI

1
títol mundial
ja ha guanyat la selecció espanyola femenina júnior d’hoquei en línia
HOQUEI SOBRE PATINS
(Del 8 al 22 de setembre)
Sènior masculí.
Carles Grau, Xavi Barroso, Pau Bargalló i Marc Grau (Barça), Càndid Ballart, Sergi Aragonès i Martí Casas (Reus) i Nil Roca (Benfica).
Sènior femení.
Anna Ferrer (Fraga), Laura Vicente, Anna Casarramona, Mariona Colomer i Aina Florenza (Palau) i Victoria Porta (Vila-sana).
Sub 19 masculí.
Biel Nadal i Oriol Barrot (Girona), Pau Andreu (Noia), Miquel Escala, Àlex Ortigosa, Carles Casas i Quim Gabarró (Barça), Biel Llanes (Igualada) i Martí Pallejà (Reus).
PATINATGE ARTÍSTIC
(Del 8 al 21 de setembre)
Grups de Xou.
Grans: CP Olot i CPA Girona. Petits: AS Cunit, CPA Tona i CP Sant Quirze. Quartets sènior: AS Cunit i AP Lliçà de Vall. Quartets júnior: CPA Caldes d’Estrac.
Lliure.
Sènior masculí: Arnau Pérez i Kilian Gomis. Sènior femení: Elna Francés, Sira Bella i Clàudia Aguado. Júnior femení: Paula Román i Ivet Ashorts.
Solo dansa.
Sènior masculí: Aleix Bou i Ot Font. Júnior masculí: Joan Jardí.
Parelles dansa.
Lucía Camarillo i Joan Jardí.
VELOCITAT
(Del 13 al 21 de setembre)
Sènior masculí.
Nil Llop (El Prat).
Sènior femení.
Luisa González (El Prat).
Júnior femení.
Carla Plana (Nàstic Tarragona).
HOQUEI EN LÍNIA
(Del 30 d’octubre al 22 de setembre)
Sènior femení.
Alejandra Vallejo, Jana Reventós, Judith Pareja i Lucía Moreno (Cent Patins), i Mercè Vilaró (Tsunami).
Júnior masculí.
Adrián Budia (Cent Patins), Miquel Fernández i Nicolás Luna (Tucans).
Júnior femení.
Ariadna Ayelo, Carlota Badorrey i Naiara Gualta (Tucans) i Lucía Moreno (Cent Patins).
ALPÍ EN LÍNIA
(Del 7 al 10 de setembre)
Sènior masculí.
Oleguer Selga (Torb).
Sènior femení.
Marta Borràs (Torb).
Júnior masculí.
Albert Álvaro (Dots) i Pep Borràs (Torb).
DESCENS
(20 i 21 de setembre)
Sènior masculí.
Longboard.
Òscar Rodríguez, Marc Escoda i Jan Nogueras.
‘ROLLER FREESTYLE’
(Del 12 al 20 de setembre)
Sènior masculí.
Park i Vert: Abel Morales. Park i Street: Xabier Ganuza. Vert: Nel Martín.
Sènior femení.
Park i Vert: Carla Martín. Park i Street: Maria Muñoz.
Júnior masculí.
Perk, Vert i Street: Àlex Fernández.
Júnior femení.
Park i Vert: Uma Hidra.
PATINET
(Del 10 al 21 de setembre)
Sènior masculí.
Park: Àlex Pérez. Street: Guifré Obradors.
Sènior femení.
Street: Paloma Cantillo.
Júnior masculí.
Park: Pol Pocorull i Aitor Carmona. Street: Oriol Ballester.
‘SKATEBOARDING’
(Del 2 al 22 de setembre)
Sènior femení.
Street: Daniela Terol i Valentina Krauel.

L’hoquei patins, a recuperar els títols mundials

L’hoquei sobre patins és l’esport més destacat dels WSG i també en què els catalans han aconseguit millors resultats formant part de l’equip d’Espanya. Això, però, no va passar en els darrers, que es van disputar a Buenos Aires, ja que la selecció espanyola masculina només va ser cinquena i la selecció estatal femenina va acabar segona en perdre la final contra l’Argentina. En aquests WSG Itàlia 2024 els dos combinats estatals buscaran amb més ganes la medalla d’or i han format dos equips molts sòlids que aspiren a tot. L’hoquei sobre patins es disputarà a la localitat de Novara i els dos equips absoluts disputaran la seva competició entre el 16 i el 22 d’aquest mes de setembre. La selecció espanyola sub 19, que va ser tercera fa dos anys, comença a jugar diumenge i la final serà el dia 14.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)