Vela

L’hora decisiva per definir els semifinalistes

Vela. Les proves programades avui i demà decidiran l’equip eliminat de la copa Amèrica i marcaran el parèntesi de l’Emirates New Zealand

Després del descans d’ahir, la copa Louis Vuitton de la 37a copa Amèrica afronta les hores decisives per decidir els equips semifinalistes. Hi ha programades cinc regates avui i tres més demà –si el temps ho permet– que determinaran quin és l’equip que, com a últim classificat, queda fora de les semifinals de la copa Amèrica. També tindrà interès saber quin equip queda en primer lloc, perquè podrà triar a quin rival s’enfronta en les semifinals, programades entre el 26 de setembre i el 5 d’octubre. Els duels d’aquest cap de setmana seran també els darrers del defensor del títol, l’Emirates Team New Zealand, que ha competit en aquesta fase (sense que els resultats dels seus duels comptin) però que no ho farà a semifinals. El New Zealand farà un parèntesi competitiu tot esperant rival en la final, a partir del 12 d’octubre.

La copa Louis Vuitton o torneig de desafiadors de la 37a copa Amèrica de Barcelona entra aquest cap de setmana en les 48 hores més decisives, quan es determinaran els quatre equips semifinalistes i el cinquè equip (últim classificat) que haurà d’abandonar la competició.

El Luna Rossa Prada Pirelli ho té tot a favor per acabar primer la fase d’accés a semifinals. Amb cinc victòries en cinc regates, els italians ja tenen assegurada la classificació, i ho volen rematar amb el primer lloc. L’Alinghi Red Bull Racing suís i l’Orient Express francès es juguen evitar l’eliminació.

Arriben equips femenins i juvenils

X.M.

Els equips que participaran en la primera copa Amèrica femenina i en la tercera edició juvenil han arribat al Port Olímpic amb la idea de començar la setmana que ve els entrenaments. “Volíem anar més enllà i tenir un impacte en termes de diversitat. Recuperar la Unicredit Youth America’s Cup i crear la Puig Women’s America’s Cup ens permet crear un camí perquè els atletes joves i dones arribin al cim de la vela”, explicava el CEO de la competició, Grant Dalton. La copa juvenil es disputarà entre el 17 i el 26 de setembre. Per a la primera prova femenina, la preparació començarà el 28 de setembre i la competició, entre el 5 i el 13 d’octubre. A més dels sis participants oficials en la 37a copa Amèrica, que representen Nova Zelanda, la Gran Bretanya, Itàlia, Suïssa, els Estats Units i França, les competicions juvenil i femenina incorporaran sis nous equips: Espanya, els Països Baixos, el Canadà, Alemanya, Suècia i Austràlia.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)