Ciclisme

Primoz Roglic, vermell sense rival a Moncalvillo

L’eslovè suma la tercera victòria en aquesta Vuelta i encarrila el seu quart triomf en la cursa espanyola

Primoz Roglic (Red Bull) és el vencedor de la 19a etapa de la Vuelta, de 173,2 quilòmetres amb inici a Logronyo i final a l’Alt de Moncalvillo (1a), el segon port de la jornada després de Pradilla (3a), coronat a 78,9 km. L’eslovè feia els últims 5 quilòmetres en solitari, quan ja treia 25 segons a Ben O’Connor i per tant era líder virtual. El triple guanyador de la cursa (2019-21) afronta les dues darreres etapes amb el mallot vermell i un avantatge d’1:54 sobre Ben O’Connor, segon, i 2:20 respecte Enric Mas, tercer a la general i finalment quart a meta a 50 en veure’s superat per David Gaudu i Mattias Skjelmose.

La sisena és la bona

Isaac del Toro (UAE), Edward Planckaert (Alpecin), Fran Miholjevic (Bahrain) i Simone Petilli i Vito Braet (Intermarché) formaven l’escapada després de 30 quilòmetres amb 5 intents frustrats, entre els quals un de 16 homes inclòs Marc Soler. El belga de l’Alpecin ho havia intentat en solitari i després que hi enllacessin Miholjevic i Braet al quilòmetre 36 s’hi afegien el mexicà i l’italià. Els 43 segons al 45 serien 2:42 al 50 i més de 5 minuts a 116 km per a l’arribada.

La tasca dels Red Bull reduïa el marge de la fuga, que començava a pujar Pradilla amb 3:24, 2:42 quan el pilot arribava a dalt. Braet es deixava caure de la fuga i era neutralitzat a 48 km amb els altres quatre escapats amb un marge d’1:48. Del Toro feia la goma amb els altres tres a 11,5 amb el pilot a mig minut i Fran Miholjevic volia ser l’últim en anar al davant quan agafava uns metres a 11 i era caçat a l’inici del port, de 8,6 quilòmetres al 8,9% de mitjana i rampes de fins el 16%.

3-0

Roger Adrià marcava el ritme fins a 6,4 per acabar i el relleu de Daniel Felipe Martínez, permetia el colombià, Aleksandr Vlasov i Primoz Roglic agafar uns metres respecte el que quedava de pilot. El rus i l’eslovè treien 20 segons al mallot vermell a 5,5, 26 a 5, quan Rogla es quedava sol.

Richard Carapaz era el primer en reaccionar al moviment de David Gaudu i s’enduia Enric Mas a roda, que atacava a 3,5 de l’arribada i marxava sol. El principal favorit per endur-se la Vuelta afrontava els últims 3 quilòmetres amb 22 segons respecte Mas i més de 40 sobre el grup d’O’Connor, 36 i 1:09 amb l’eslovè encarant l’últim quilòmetre i el líder de la general en 13 etapes despenjat de la resta de candidats a disputar la general.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)