Ciclisme

Dunbar guanya la seva segona etapa i Roglic arribarà tranquil a Madrid

Marc Soler torna a oferir espectacle amb un atac molt lluny del final d’una etapa duríssima

L’irlandès Eddy Dunbar (Jayco) ha triomfat al Pocón Blanco i s’ha endut la penúltima etapa de la Vuelta, que s’acabarà demà amb una contrarellotge de 24 quilòmetres a Madrid amb Primoz Roglic (Red Bull) vestit de vermell i preparat per celebrar la victòria final, amb més de dos minuts de marge, tot i que avui perdia tres companys, contratemps que no l’ha fet tremolar. Marc Soler (UAE) ha tornat a oferir espectacle, el seu company Sivakov ho ha provat després, però ha estat Dunbar qui ha celebrat la victòria en una etapa duríssima, la seva segona d’aquesta edició. Enric Mas (Movistar) ha entrat segon, a 7 segons, i Roglic, tercer, a 10.

Marc Soler, heroi als llacs de Covadonga i combatiu com cap altre ciclista en aquesta Vuelta, ha tornat a buscar l’èpica, mirant d’escapar-se a 90 quilòmetres de meta i amb quatre cims al davant. Superat el primer, el de Lunada (a 80 quilòmetres de l’arribada), el vilanoví entrava sol amb 31 segons d’avantatge respecte als perseguidors i més de 3 minuts respecte al grup de favorits. I quan els perseguidors l’han atrapat en el descens, no només s’hi ha mantingut, sinó que ha provat de tornar a marxar-ne. Soler tornava a obrir diferències en l’ascensió a la Sía, però veia com el tornaven a atrapar en el descens.

A punt de començar a pujar a Los Tornos, Soler ha dit prou i ha desconnectat de qualsevol lluita per l’etapa. A 32 quilòmetres per al final, l’escapada s’ha fos, però UAE no en tenia prou i ha estat Sivakov qui ha coronat sol Los Tornos.

Roger Adrià ha tingut un paper rellevant en el control del lideratge de Primoz Roglic, que quan faltaven sis quilòmetres, en plena ascensió al Picón Blanco, ha agafat el comandament del grup. Sivakov encara era al davant, però s’hi ha enganxat Eddy Dunbar (Jayco), que ha entrat a l’últim quilòmetre líder tot sol. Hi ha hagut moviments entre els primers de la general, sobretot amb estirades d’Enric Mas (Movistar), amb O’Connor (Decathlon) endarrerit. En la general, però, O’Connor manté el segon lloc, amb només 9 segons d’avantatge respecte a Mas.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)