Esports de muntanya

L’Olla de Núria, inèdita

La 17a edició de la cursa de referència al país es du a terme diumenge sense poder passar pels pics de Finestrelles i d’Eina

La 17a edició de l’Olla de Núria tindrà demà passat un recorregut inèdit, de 24 quilòmetres amb 2.130 metres de desnivell positiu acumulat, perquè la Reserva Natural d’Eina no va donar el permís corresponent a l’organització. L’espai transfronterer disposa de les seves pròpies restriccions i la cursa de referència al país, que té la peculiaritat de no tenir ni un metre d’asfalt, va haver de modificar-ne el traçat afegint-hi 3 km i 200 m D+ malgrat presentar propostes per minimitzar l’impacte sobre les espècies més delicades de la zona. La cita del Ripollès, emmarcada en les Golden Trail Series i que organitza un grup de voluntaris de la Unió Excursionista de Vic, és una de les 18 que disposen del segell de sostenibilitat de la FEEC i del Departament d’Acció Climàtica.

El mig miler de corredors sortiran com sempre des del santuari de Núria cap al Puigmal, per tornar a prop de la sortida en lloc de seguir en direcció a Finestrelles i, després, tornar a pujar al coll de Noufonts per recuperar el camí habitual, fins al puig de Fontnegre i baixar després al santuari.

El kenyà Robert Pkemoi i la reusenca Núria Gil van guanyar l’any passat i Jan Margarit, Jan Torrella, Anna Guirado, Núria Llansó i Núria Tarragó encapçalen la llista de favorits a la sortida de la cursa, que es podrà seguir en directe per TV3 i 3Cat.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)