Més esport

Novetats en l’Extreme Barcelona

El surf skate i el trampolí estil lliure s’estrenen en el programa de la cita dels esports urbans en el Parc del Fòrum

L’estrena del surf skate i del trampolí estil lliure, amb la disputa del campionat del món, seran les dues principals novetats a la 16a edició de l’Extreme Barcelona, que se celebra des d’avui i fins diumenge al Parc del Fòrum de la capital catalana. L’esdeveniment, d’entrada gratuïta, rebrà 450 esportistes nacionals i internacionals que competiran en proves oficials i homologades de skate, bmx, scooter, breaking i bàsquet 3x3, a més de les dues disciplines debutants.

El trampolí estil lliure és un esport que combina tècnica, resistència i creativitat, on els saltadors fan piruetes sobre un llit elàstic a una alçada d’entre deu i dotze metres; mentre que el surf skate és una variant del skate practicat sobre una taula el disseny del qual permet fer trucs de surf sobre l’asfalt.

El regidor d’Esports de l’Ajuntament de Barcelona, David Escudé, va recordar durant la presentació de dijous que “fa 16 anys era impensable que aquests esports poguessin arribar a ser olímpics algun dia”. “Aquesta aposta ha estat un èxit. Només cal veure la quantitat de famílies que assisteixen cada any. És un esdeveniment i un espectacle familiar i gratuït que ja forma part del programa de la festa major, un nou esdeveniment top a la ciutat”, va remarcar des de la mateixa pista central de l’Extreme Barcelona, ubicada al Parc del Fòrum.

D’altra banda, el director de l’empresa organitzadora de l’esdeveniment (SevenMila), Víctor Casanovas, va definir l’Extreme Barcelona com “un festival que engloba moltes disciplines i esportistes de tot el món amb un alt nivell competitiu”. “Estem orgullosos d’ajudar que aquests esports creixin. Barcelona, per la seva arquitectura, és un ’skate park’ natural i els esportistes que vénen també coneixen la ciutat i graven vídeos que es tornen virals arreu del món”, va afegir. Casanovas va subratllar que tots aquests esports tindran “àrees de pràctica obertes al públic” per fomentar-ne la difusió entre els assistents, i ha reivindicat que l’Extreme Barcelona és “l’únic esdeveniment d’esports urbans multiesportiu que té paritat tant en el nombre de proves i participants com en les quantitats dels premis”.

També van participar en la presentació el ciclista de BMX britànic Kieran Reilly, plata als Jocs Olímpics de París 2024, la ciclista de bmx suïssa Nikita Ducar, bronce a Tòquio 2020, i el vigent campió mundial de trampolí estil lliure, el suís Robin Steiner, que competiran aquest cap de setmana a Barcelona.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)