Vela

L’Ineos tria l’Alinghi com a rival a semifinals

Vela. L’equip britànic escull el quart classificat de la lligueta i en l’altra part del quadre de la copa Louis Vuitton s’enfrontaran el Luna Rossa i l’American Magic

L’Ineos Britannia, vencedor de la fase de classificació, va exercir ahir el seu dret a escollir rival en les semifinals de la copa Louis Vuitton-torneig de desafiadors, en el marc de la copa Amèrica, i es va decantar per l’Alinghi Red Bull Racing suís, el quart classificat. L’altra semifinal, per tant, enfrontarà el Luna Rossa Prada Pirelli italià i el New York Yacht Club American Magic, segon i tercer en la lligueta. Les semifinals començaran avui, a partir de les 14 h, i els primers equips que arribin a les cinc victòries es guanyaran la plaça per a la final, que determinarà el rival del Team New Zealand en el desenllaç de la 37a copa Amèrica.

Decisió meditada

En la roda de premsa prèvia a les semifinals, Ben Ainslie, director i patró de l’Ineos, va justificar la seva decisió: “Cada equip té les seves fortaleses i debilitats, especialment en diferents condicions de temps. Així que el pronòstic per al període de semifinals ha estat un factor realment important en la nostra decisió. Sincerament, no ens hem decidit fins fa unes quantes hores i hem valorat l’opinió del nostre equip de navegació i entrenadors, així com dels nostres equips de rendiment, anàlisi i tècnics. Creiem que l’Alinghi serà una bona prova i ens donarà una bona oportunitat de continuar aprenent, desenvolupant-nos i progressant al llarg de la competició. Òbviament estem en una gran posició, arribant primers als round robins i triant el nostre oponent a les semifinals, però hem d’anar pas a pas. Sabem que hi ha molt més per fer i el nostre principal objectiu ara és sumar punts i assolir bones millores en el rendiment.”

El Luna Rossa i l’American Magic repetiran la semifinal de l’última edició de la copa Amèrica, en què l’equip italià es va imposar per 4-0. En el conjunt novaiorquès, que de moment continua amb la baixa de Paul Goodison i mantindrà Lucas Calabrese com a segon timoner, no amaguen certs ànims de revenja.

LA PRÈVIA

Hem meditat molt l’elecció, valorant les condicions del temps i analitzant moltes dades i factors
Ben Ainslie
PATRÓ DE L’INEOS BRITANNIA

Les competicions paral·leles

Els millors regatistes del món menors de 25 anys i les millors olímpiques i mundialistes han començat el compte enrere per a l’inici de la copa Amèrica jove i la Puig copa Amèrica femenina, que es disputaran de forma simultània al calendari de la 37a copa Amèrica Barcelona, del 17 de setembre al 13 d’octubre. La copa Amèrica jove es disputarà del 17 al 26 de setembre i la Puig copa Amèrica femenina, del 5 al 13 d’octubre. Les dues competicions tindran el mateix format. Les flotes es dividiran en dos grups: el grup A, amb els sis equips que competeixen en la 37a copa Amèrica, i el B, amb els sis convidats –Espanya, Alemanya, els Països Baixos, el Canadà, Austràlia i Suècia.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)