Vela

L’Ineos i el Luna Rossa marquen territori en l’inici de les semifinals

L’embarcació britànica i la italiana dominen l’Alinghi i l’American Magic per 2-0 en la copa Louis Vuitton

L’Ineos Britannia i el Luna Rossa han complert els pronòstics i han marcat diferències en la primera jornada de les semifinals de copa Louis Vuitton, en el marc de la 37a Copa Amèrica de Barcelona, i dominen per 2-0 els seus respectius duels amb l’Alinghi suís i l’American Magic novaiorquès. La batalla en les dues semifinals, però, ha estat ben desigual. L’Ineos, que com a vencedor de la lligueta va tenir el dret d’escollir rival, s’ha imposat amb molta autoritat, mentre que el Luna Rossa ha tingut en l’American Magic un contrincant molt dur i l’avantatge en totes dues mànegues ha estat mínima.

Duel desigual

Tot i la bona posada en escena de l’Alinghi en la primera regata (4:37 i 4:48), l’Ineos ha posat una marxa més amb el vent a favor. Ha pres el lideratge i s’ha allunyat encara més del seu rival, quan l’AC75 suís ha perdut el vol després de la tercera porta. La diferència en l’arribada ha estat de 2:05. La segona regata ha quedat condicionada per la doble penalització de l’Alinghi en la presortida, quan ha perdut el vol. Ha hagut de cedir 150 metres a l’Ineos i ja no ha tingut cap possibilitat de superar el conjunt liderat per Ben Ainslie.

Igualat màxima

La primera regata entre el Luna Rossa i l’American Magic ha estat espectacular. Ha començat amb un quart d’hora de retard per uns problemes mecànics de l’American Magic, però un cop superats ha sortit més ben posicionat i més veloç que el seu rival. Ha passat amb primer lloc per la primera porta (4:28 i 4:31) i ha mantingut el lideratge fins a la quarta (15:10 i 15:14), quan el Luna Rossa, amb un control de vol més estable i regular i més velocitat en les cenyides ha canviat la tendència. L’equip italià ha pres la iniciativa per primera vegada i ja no l’ha cedit fins al final, tot i que les diferències en l’arribada han estat mínimes (22:12 i 22:19). La segona regata ha estat similar, amb domini nord-americà en les dues primeres portes (4:19-4:29 i 8:06-8:12), però una pèrdua momentània del vol ha estat clau perquè el Luna Rossa prengués el comandament. L’American Magic s’ha recuperat ràpid. Els dos equips s’han alternat en el primer lloc, però el conjunt transalpí ha tornat a marcar diferències al pas per la tercera porta (13:23 i 13:43) i ha acabat triomfant per 18 segons de marge (24.46 i 25:04).

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)