Hípica

El CSIO Barcelona 2024 aixeca el teló amb la presentació de l’obstacle ‘Hissant les Veles’

El compte enrere per a la celebració del CSIO Barcelona 2024 ha començat. Del 3 al 6 d’octubre, Barcelona es convertirà en la capital mundial de la hípica amb la celebració del 112è Concurs de Salts Internacional i la gran final de la Longines League of NationsTM, l’esdeveniment hípic més important del calendari internacional que veurà en acció les vuit millors nacions del món. Es tracta de l’esdeveniment esportiu internacional més antic de Catalunya i de l’Estat i que, com ja és tradició, aixeca el teló dues setmanes abans amb la presentació de l’obstacle guanyador del concurs de disseny “Un salt per a la ciutat”, una iniciativa que celebra ja la seva desena edició amb la participació de les principals escoles de disseny de Barcelona.

Enguany el premi ha estat per l’obra “Hissant les veles” de María Aguirre i Clara Julià, alumnes d’Elisava, Facultat de Disseny i Enginyeria de Barcelona.

El disseny premiat s’uneix d’aquesta manera a la col·lecció d’obstacles guardonats i formarà part dels recorreguts que hauran d’afrontar els millors genets i amazones del món que es reuniran a Barcelona.

La idea per al disseny de l’obstacle sorgeix del profund vincle esportiu, històric i cultural que Barcelona té amb el mar, un element que ha definit la identitat de la ciutat al llarg dels segles. El disseny de l’obstacle representa de manera figurativa i escultòrica la sortida de velers pel centre del pont icònic de la Rambla de Mar, capturant el moment en què els navegants despleguen i icen les veles. Aquest procés, envoltat pel vent, genera moviments i formes úniques, que es reflecteixen en l’estructura de l’obstacle. En saltar, el cavall emularà la sortida d’un veler navegant, travessant el centre del pont, integrant així de manera simbòlica i artística l’esperit nàutic i l’essència de Barcelona en el recorregut.

El concurs “Un Salt per a la Ciutat” forma part del calendari d’accions que organitza el CSIO Barcelona sota el paraigua de la Barcelona Equestrian Challenge (BECH) amb l’objectiu de seguir reforçant el vincle amb la centenària competició esportiva del Reial Club de Polo amb Barcelona, així com la promoció internacional de la ciutat.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)