Futbol sala

Espanya goleja a Líbia i tanca la fase de grups en primera posició (0-8)

Espanya necessitava un cop d’efecte en el mundial de futbol sala que s’està disputant a Uzbekistan per tal d’acabar primera del grup D i l’ha aconseguit amb una golejada davant Líbia (0-8). L’equip, que compta amb dos catalans, els blaugrana Dídac i Adolfo, es jugava tancar la fase a dalt de tot frec a frec amb Kazakhstan que, tot i golejar a Nova Zelanda 10-0, no n’ha fet prou per tancar la fase de grups a dalt de tot. Espanya ara espera rival per als vuitens, un rival que es definirà un cop finalitzi la jornada d’aquest diumenge.

Espanya arrancava el partit dominant amb claredat des del principi, amb una Líbia que no tenia la pilota ni la volia. Miguel Mellado es convertia en un corcó per a la defensa contrària, amb infinitat d’ocasions (fins a 19). Però existia el dubte de si, com en anteriors ocasions, el setge no es transformaria en gols. Un dubte que quedava resolt amb els gols de Mellado i Adolfo, Se li sumaven Fernández, Cortés i Catela.

L’equip marxava al descans amb un clar domini en el marcador, un 5-0 que deixava les coses encarades, però tot i això els jugadors de Federico Vidal necessitaven maximitzar els esforços per acabar per davant de Kazakhstan en aquesta pugna per evitar un rival de vuitens complex. I així ho feien. Gordillo, Cortés i altre cop Mellado convertien el partit en un festival de gols.

Caldrà esperar com queda la classificació dels grups B, E i F, ja que el rival d’Espanya sortirà del millor tercer d’aquests tres grups. El partit de vuitens es jugarà el 25 de setembre.

A pels vuitens

Aquest diumenge finalitza la fase de grups amb els quatre enfrontaments que queden pendents (Marroc-Portugal, Panamà-Tadjikistan, França-Iran i Veneçuela-Guatemala). A banda d’Espanya, els altres països que s’han classificat per a la següent ronda són Brasil, Holanda, Paraguai i Tailàndia. De fet, el país sud-americà és un dels clars aspirants a un títol que en la darrera edició (que es va disputar el 2021 per la pandèmia de la covid-19) se li va escapar de les mans en perdre les semifinals contra l’Argentina. A l’hora de la veritat, els argentins van perdre contra Portugal, que finalment es va alçar amb el títol.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)