Natació

David Meca repeteix el repte d’Alcatraz 25 anys després

25 anys després de la seva primera ’fugida’ d’Alcatraz, el nedador català David Meca va completar aquest dilluns la reedició d’aquell famós repte recorrent una vegada més les aigües que separen aquesta llegendària presó i la badia de San Francisco. “Ha anat molt bé, tot perfecte”, va dir per telèfon a EFE un molt satisfet i content Meca, que amb 50 anys, per una aposta amb uns amics i “per orgull personal”, va tornar a l’emblemàtica presó per repetir el repte del 1999 amb què va simbolitzar una protesta contra una sanció per dopatge de la qual sempre va defensar la seva innocència.

La distància és de 6 quilòmetres, però aquesta vegada l’excampió del món de 10 i 25 quilòmetres en aigües obertes va anar una mica més enllà en la seva travessia per les aigües del Pacífic i va nedar 7,9 quilòmetres en total en menys de dues hores. “No només he aconseguit el repte, sinó que a més he fet una mica més de recorregut perquè el que he fet és arribar fins i tot al Golden Gate i del Golden Gate ja he anat a terra. És a dir, que ni tan sols és el recorregut curt: hem fet més metres per demostrar-los (als meus amics) que sí que estem en forma”, va dir entre rialles.

No obstant, el nedador va confessar que les condicions havien estat “una mica terribles” pel fred amb l’aigua a uns 14 graus, els corrents i la marea dificultant la seva avenç i també amb una boira que el va obligar a endarrerir la sortida fins al migdia. “Però bé, encara sort que després ha aclarit i molt millor”, ha indicat el sabadellenc.

Sense perdre el bon humor, Meca també va parlar sobre els famosos taurons de la badia de San Francisco. “Sort que m’ho han explicat després, però amb el tema dels taurons sembla que s’han vist força casos de taurons blancs a la zona relativament fa poc . Però bé, m’ho han dit després i jo no n’he vist cap...”, va dir fent broma.

La d’Alcatraz el 1999, llavors amb grillons a les cames, va ser la primera de les múltiples gestes que el van convertir en l’esportista dels reptes impossibles com la triple cruïlla de l’Estret de Gibraltar o el del Canal de la Mànega. Meca va ser campió del món de natació de llarga distància el 1998, 2000, 2005 i número 1 del rànquing mundial de llarga distància fins a quatre vegades.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)