Vela

Sílvia Mas: “No ens impressiona el palmarès de les rivals; la copa Amèrica és diferent”

La regatista barcelonina Sílvia Mas (El Masnou, 28 anys), timonera principal del Sail Team BCNfemení que competirà en la Copa Amèrica, va assegurar en una entrevista a EFE que no l’impressiona el palmarès dels seus rivals, perquè es tracta d’una competició “diferent” a totes les altres. Mas, olímpica a Tòquio 2020, campiona mundial 2021 i subcampiona mundial 2018 de la classe 470 al costat de Patricia Cantero, la seva companya durant set anys i ara també juntes al Sail Team BCN, entrarà el proper 6 d’octubre –diumenge vinent–a la història de la vela catalana.

Compondrà, amb Neus Ballester (timonera) Patricia Cantero (trimmer), Paula Barceló (trimmer) i Nicole Van der Velden (reserva); la primera tripulació espanyola que competeix a la Puig Copa Amèrica Femenina, primer esdeveniment femení en els 173 anys d’història de la competició.

“Estem en un moment òptim, ja que ha coincidit amb els millors moments de la nostra carrera. No volem defraudar, però el més important és que obrim una porta per a la resta de regatistes femenines”, explica Mas, que té bones sensacions: “Dilluns va ser el tercer dia d’entrenament, que és com si hagués estat el primer pel vent, però estem contentes perquè hem tingut bones condicions i bon vent. Hem mantingut el vol de l’AC40 força bé, hi ha hagut bona compenetració entre nosaltres, el vaixell ha anat molt ràpid i ens sentim còmodes en condicions difícils. La veritat és som un equip en què les quatre tripulants ens coneixem molt bé entre nosaltres, sabem la manera que tenim de treballar i crec que això marca diferència a la hora d’estar al camp de regates. Es una responsabilitat que compartim totes.”

Al Grup B, on hi ha els sis equips convidats, només Suècia ha disposat, des de fa quatre mesos, d’un AC40 propi: “Està clar que, menys les sueques, els altres equips estem en igualtat de condicions. Nosaltres portem cinc o sis dies entrenant, però poques hores (amb prou feines dues al dia), però treballant al màxim.” Respecte de tot el que ha fet fins ara anivell esportiu, Mas és taxativa: “No té res a veure ni amb vela olímpica, de creuer o de volta al món. L’AC40 és un vaixell que vola. En aquesta Copa Amèrica estan les millors, tant a nivell olímpic com d’altres classes i tot és molt nou per a nosaltres. Pero és una cosa molt emocionant.”

El Team New Zealand, l’Ineos Britannia, l’American Magic o el Luna Rossa estan plens de campiones olímpiques i mundials. I al seu grup, Holanda té campiones olímpiques i Suècia té diverses medallistes olímpiques, igual que Canadà i Austràlia. La catalana no tem el els currículums rivals: “D’impressió res, això és diferent. Nosaltres som cinc davant les millors del món, però nosaltres també ho som. Farem el màxim equip possible i, sobretot, aconseguir el màxim aprenentatge possible el més aviat possible, que és el més important en aquests vaixells tan tecnològics i tan diferents de tot el que coneixem.”

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)