Més esport

Reconeixement múltiple

Setmana Catalana de l’Esport. Homenatge als esportistes olímpics i paralímpics en l’acte central de la Setmana, que reuneix més de 600 persones al Race Village de la copa Amèrica

El Race Village de la copa Amèrica va ser el marc de l’acte central de la quarta Setmana Catalana de l’Esport, amb la presència d’unes 600 persones. L’acte de la Setmana, organitzada per la Unió de Federacions Esportives de Catalunya i el Departament d’Esports de la Generalitat de Catalunya, va servir per distingir els i les esportistes i federacions esportives catalanes que han format part de l’esdeveniment –amb uns 40 esports representats en un mes de competicions– i amb les seleccions catalanes com a protagonistes principals.

Durant l’acte, es va fer un reconeixement als esportistes olímpics i paralímpics catalans que van participar en els Jocs de París 2024, que van pujar a l’escenari per rebre un guardó per part de les principals autoritats. “Ens sentim orgullosos de tots vosaltres. Sou la llum que il·lumina el nostre camí que fem conjunt amb les federacions i clubs esportius”, deia Gerard Esteva, president de la UFEC, que valorava molt positivament la quarta edició de la Setmana Catalana. El president del Parlament de Catalunya, Josep Rull, va exposar: “L’esport català gaudeix d’una salut d’or. Empenyent tots junts arribarem on ens proposem.” “És espectacular el que som capaços de fer tot l’esport català. Som una font d’orgull nacional perquè darrere de l’esport hi ha la cultura de joc en equip”, va indicar el secretari general del Departament d’Esports, Abel Garcia. En l’acte, van desfilar les banderes dels 47 països que han disputat competicions al llarg d’aquests dies.

Quatre premis

En la cerimònia de cloenda, es va fer entrega de quatre guardons. El premi Pompeu Fabra, a l’entitat amb més compromís pel foment de l’ús del català en l’àmbit esportiu, va ser per a l’entrenador del Girona, Míchel Sánchez, per la seva implicació amb la ciutat i el respecte per la llengua catalana. El premi David Moner, que s’atorga a l’entitat estrangera que més ha col·laborat en la promoció de l’esport català, va ser per al Govern del País Basc. El premi Ramon Basiana, que s’atorga a una entitat que promogui la internacionalització del seu esport, es va concedir a la Federació Catalana d’Escacs. I el premi Dolors Vives, a l’entitat o persona amb més compromís per la internacionalització de l’esport femení català, va ser per a la Puig Woman’s America’s Cup Barcelona.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)