Beisbol

Esports

Adeu a Pete Rose, un dels millors jugadors de beisbol de tots els temps

Va ser expulsat de la lliga quan era entrenador per participar en apostes del seu propi equip

La Major League Baseball (MLB) ha perdut el seu jugador i entrenador més controvertit de tots els temps. Pete Rose (1941, Cincinnati, Ohio) va morir dilluns als 83 anys reconegut com un dels millors jugadors de tots els temps. De fet, manté encara rècords llegendaris, com el de partits jugats (3.562), nombre de pilotes colpejades (4.256) i curses completades (3.215) entre d’altres. Amb tot, va ser inelegible per al Saló de la Fama d’aquest esport arran d’un escàndol d’apostes el 1989 quan era entrenador dels Cincinnati Reds, el gran equip de la seva vida.

Aquell any va ser expulsat de la lliga per sempre més quan es va descobrir que apostava en partits de beisbol, fins i tot els que jugava el seu equip. En aquell moment ho va negar, però finalment el 2000 va admetre que havia participar en apostes a la lliga de beisbol. Malgrat això i el suport de molts aficionats no va aconseguir mai el perdó oficial. Els Reds, això sí, li van retirar el dorsal (14) i el van incloure al seu propi saló de la fama. Va ser, malgrat les circumstàncies, un heroi absolut a la ciutat. Va liderar la franquícia a la victòria en tres Sèries Mundials (1975,1976 i 1980), va ser l’MVP del campionat el 1973 , “rookie” de l’any i va jugar disset vegades el Partit de les Estrelles. Podia ocupar diferents posicions al camp i això el feia un jugador diferencial. Després de la seva etapa als Reds va jugar a Filadèlfia i Montreal abans de tornar a Cincinnati on va exercir de jugador i mànager abans de la seva expulsió.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)