Hípica

L’elit olímpica i mundial se cita al CSIO Barcelona 2024

Aquest migdia s’ha celebrat la presentació oficial de la 112a edició del CSIO Barcelona, que demà dijous aixecarà el teló oferint un espectacle esportiu de primer nivell mundial i que es disputarà fins diumenge. La pista olímpica del Reial Club de Polo de Barcelona veurà competir, entre d’altres, el podi olímpic de París 2024 i el número u del món. En total, 92 genets i amazones de 14 països i 143 cavalls competiran.

Els vuit equips més destacats del moment, Alemanya, Brasil, Estats Units, França, Irlanda, Països Baixos, Suècia i Suïssa, a més d’Espanya com a país amfitrió, s’enfrontaran el diumenge 6 d’octubre per aconseguir la supremacia mundial. La nova edició del CSIO Barcelona marcarà l’estrena del nou format de la Final de Copa de Nacions, la Longines League of Nations™.

El públic de Barcelona podrà gaudir veient competir els grans protagonistes dels Jocs Olímpics de París 2024: l’alemany Christian Kukuk, medalla d’or amb el seu cavall Checker 47; el suís Steve Guerdat, que va guanyar la medalla de plata amb Dynamix de Belheme; i el neerlandès Maikel van der Vleuten, bronze amb Beauville Z, propietat de Marta Ortega.

A aquests medallistes olímpics s’hi sumen els millors genets del circuit internacional, encapçalats pel número u del rànquing mundial, el suec Henrik von Eckermann i el seu magnífic cavall King Edward. Entre els destacats també figura el francès Julien Epaillard, quart al rànquing mundial i membre de l’equip francès que va aconseguir el bronze per equips a París. Epaillard competirà juntament amb els seus compatriotes Simon Delestre, número 11 del món, i Kevin Staut, número 16, formant un potent equip gal.

Des dels Estats Units, hi serà l’experimentada amazona Laura Kraut, que va tenir un paper clau en l’obtenció de la medalla de plata per equips en els darrers Jocs Olímpics.

Espanya estarà representada a la Final de Copa de Nacions per l’amazona catalana Imma Roquet i pels genets Armando Trapote, Santiago Núñez Riva, Mariano Martínez Bastida, Alberto Márquez Galobardes.

Al llarg de les quatre jornades del CSIO Barcelona, es disputaran també algunes de les proves individuals més emblemàtiques de l’esdeveniment, com el Gran Premi Ciutat de Barcelona i la Copa de SM la Reina – Trofeu Freixenet – Premi Generalitat de Catalunya. Ambdues se celebraran en horari nocturn i coincidiran amb els ja tradicionals sopars de gala.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)