Atletisme

esports

Mor Florenci Bistuer, un històric del Laietània i l’atletisme maresmenc

Va ser entrenador en proves de mig fons i preparador físic del Mataró a la 3a divisió

L’exatleta i entrenador d’atletisme Florenci Bistuer Icardo (Mataró, 1959), un històric de l’Atletisme Laietània i d’aquest esport al Maresme, va morir ahir als 65 anys a Vilassar de Mar, on residia, per culpa d’una malaltia amb la qual havia combatut els darrers anys, segons ha confirmat el club. També va ser preparador físic del CE Mataró quan l’equip estava a 3a divisió i era entrenat per Miguel Álvarez i professor d’educació física en diferents instituts del Maresme, l’últim el d’Argentona. Com a atleta veterà també va formar part de la Colla Maimakansu.

Va començar estudiant Biologia però finalment es va llicenciar a l’Institut Nacional d’Educació Física de Barcelona. Andreu Novakosky, responsable de mig fons de la Federació Catalana d’Atletisme, va ser un de les persones que més bé el va conèixer. De fet, va ser un dels seus deixebles en les proves de mig fons en la seva etapa d’atleta. “A Catalunya va ser un avançat al seu temps. En tots els clubs hi havia un sol entrenador per a totes les proves i ell va entendre que calia una especialització per sectors i concursos. Per això es va posar sota les ordres de Joan Ramon Gálvez, tècnic de Vilanova que després entrenaria altres grans atletes de mig fons”

El propi Novakosky i Vicente García van ser els alumnes avantatjats de Bistuer al club de Mataró. Als anys vuitanta deixaria l’atletisme –la competició i el rol d’entrenador– per qüestions familiars. Va fer els rècords del club en els 1.500 m (3:56) i els 5.000 m (14:56) i en aquells anys va ser un clàssic del mig fons de l’atletisme català.

“Era un home savi . Tenia un coneixement d’aquestes proves que no solia ser habitual. Ho havia estudiat tot. Sabia el nom de tots els finlandesos que havien estat grans campions i era un apassionat de John Walker, campió dels 1.500 m a Montreal, i d’altres atletes australians i novazelandesos.” Bistuer també va prendre partit en la gran rivalitat que van protagonitzar aquells anys Sebastian Coe i Steve Ovett. “Sempre va ser més partidari del segon”, recorda Novakoski.

Aquest divendres, de les 12 h a les 17.30, tindrà lloc la seva vetlla al tanatori de Mataró.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)