Golf

Esports

Mor Susie Berning, llegenda estatunidenca del golf

Guanyadora d’onze títols, entre ells, tres US Open

La llegenda femenina del golf estatunidenc, Susie Maxwell Berning, ha mort a l’edat de 83 anys, a causa d’un càncer pulmonar, segons ha anunciat a través d’un comunicat la Ladies Professional Golf Association (LPGA): “No només va ser una jugadora fantàstica, sinó també una meravellosa ambaixadora de la LPGA i de l’esport femení mundial”.

Va néixer el juliol de 1941 a Pasadena (Califòrnia), tot i que de ben petita, ella i tota la família, es van moure a la ciutat d’Oklahoma. Va començar a jugar a golf l’edat de 15 anys i de seguida va destacar guanyant tres campionats consecutius de l’institut, que li van servir per obtenir una beca per poder jugar a la universitat de la mateixa ciutat amb l’equip masculí. El 1963 va sortir guanyadora de l’Oklahoma Women’s Ameteur i a partir d’aquest moment va decidir professionalitzar-se. Va unir-se a la LPGA Tour i la seva primera victòria va arribar un any després al torneig Muskogee Civitan Open. En total en va arribar a guanyar onze títols. Entre ells, tres vegades l’US Open femení (1968, 1972 i 1973) i una vegada el Women’s Western Open (1965), que aleshores era conegut com un dels esdeveniments més importants del circuit. L’any 1967 va ser reconeguda amb el premi a la jugadora que més havia progressat. Acabada la seva carrera esportiva, va dedicar-se a fer d’entrenadora en un club de la localitat d’Indian Wells (Califòrnia).

L’any 2022 va ser seleccionada per entrar al Saló de la Fama del Golf.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)