Rugbi

L’equip sènior femení del GEiEG abandona el club per casos d’assetjament sexual

L’equip sènior de rugbi del GEiEG de Girona ha abandonat en bloc el club per casos d’assetjament sexual. En un comunicat, les jugadores critiquen que s’hagi contractat com a coordinador un jugador “contra el qual s’han interposat denúncies per diverses presumptes actuacions de connotació sexual no consentides” contra membres de l’equip. Asseguren que aquest no és el primer cop que se l’ha volgut contractar, però que a diferència d’ara fa tres anys –quan van aturar-ho– el club ho ha tirat endavant. Lamenten que el GEiEG no s’hagi volgut “posicionar” perquè això “només contribueix a legitimar aquest tipus de conductes”. Per la seva banda, el GEiEG nega que el jugador tingui el càrrec de coordinador i està reunit per avaluar la situació.

A l’escrit que han penjat a xarxes, les jugadores asseguren que han decidit desvincular-se “completament” del GEiEG després que el club hagi contractat aquest jugador -de l’equip sènior masculí- com a coordinador de la secció de Rubgi. Asseguren que contra ell “s’han interposat denúncies judicials per diverses presumptes actuacions de connotació sexual no consentides contra noies que han format i actualment formen part de l’equip sènior femení”.

El comunicat recull que aquest no és el primer cop que el club ha intentat tirar endavant el contracte. “Aquesta és la segona vegada que s’intenta atorgar aquest càrrec”, diu l’escrit. A la primera -ara fa tres anys- les jugadores diuen que “es va aconseguir aturar després que l’equip sènior femení expressés el seu desacord”. Però que a diferència d’aleshores, ara “l’entitat ha decidit tirar endavant amb el procés”. Tot i que s’han mantingut “diverses reunions” per intentar arribar “a un consens entre l’equip i el club”, les jugadores de rugbi lamenten que el GEiEG no s’hagi volgut “posicionar” en l’afer. “Tot i això, no prendre partit en una situació com aquesta, de fet ja implica posicionar-se”, recull el comunicat. “Volem expressar que aquesta actitud només contribueix a invisibilitzar el problema, protegir l’acusat i legitimar aquest tipus de conductes”, expressen les jugadores.

“Jutjades i qüestionades”

Les jugadores diuen que “durant aquest llarg procés” s’han sentit “jutjades i qüestionades”, i que “els valors que ens ha demostrat el GEiEG no representen, en cap cas, els del rugbi”. “El rugbi és un esport d’equip i de respecte, on el compromís, l’honestedat i la confiança en les companyes són essencials; lamentablement, aquests valors han sigut ignorats”, recull el comunicat que han fet públic.

Per això, les integrants de l’equip sènior femení diuen que després “de tants anys de dedicació i il·lusió” no poden evitar sentir “una profunda tristesa i decepció”. I que, arran d’això, i també pel “vincle” que han construït com a equip, totes elles han pres la decisió “unànime” de deixar el club i “començar de nou sota un nou escut”. Ara, juguen amb els colors del Banyoles Rugbi Club.

Per últim, les jugadores tanquen el comunicat “posant de manifest la desigualtat que persisteix al món de l’esport” així com “la manca de preparació i atenció adequada per part d’entitats com el GEiEG per afrontar problemàtiques d’aquesta gravetat”. Sobre el jugador del sènior de rugbi, segons concreten fonts judicials, hi ha com a mínim una denúncia conjunta per delictes de caire sexual (és a dir, que agrupa diferents casos i situacions).

Comunicat del GEiEG

El GEiEG s’ha reunit avui per avaluar la situació i ha fet un comunicat: En relació al comunicat publicat per part de l’equip sènior femení del Banyoles Rugby Club, a través de les xarxes socials, el Grup Excursionista i Esportiu Gironí exposa que:

Des del primer moment que l’entitat, a través de la direcció esportiva, va rebre notícies dels fets que s’exposen en el comunicat, el club va activar els protocols corresponents i va posar els fets en coneixement de l’Oficina d’Atenció a la Víctima dels Mossos d’Esquadra.

Un cop resolt el cas i, amb l’arxiu de les diligències, el club ha incorporat a aquesta persona desenvolupant tasques administratives de la secció. El club es reserva el dret a emprendre les accions oportunes per defensar l’honorabilitat de l’entitat.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)