Vela

L’Ineos Britannia és el rival de l’Emirates New Zealand

Vela. L’equip anglès suma la setena victòria contra el Luna Rossa (7-4), guanya la copa Louis Vuitton i aspira a la 37a copa Amèrica de Barcelona

La 37a edició de la copa Amèrica que s’està disputant a Barcelona ja té rivals: l’Ineos Britannia serà el desafiant i l’Emirates New Zealand serà el defensor. L’equip neozelandès ja estava classificat com a actual campió, mentre que l’anglès s’ha guanyat la plaça en imposar-se en la copa Louis Vuitton per 7-4 davant el Luna Rossa Prada Pirelli.

Feia 60 anys que cap equip anglès arribava a la lluita final per la copa de les 100 guinees i s’enfrontava al defensor del trofeu. L’última ocasió va ser l’any 1964 a Newport (Estats Units) i el Sovereign anglès va perdre la 19a edició contra el Constellation nord-americà per 3-1. La final de Barcelona començarà el dissabte dia 12, tindrà 13 regates i el campió de la 37a copa Amèrica serà el primer que en guanyi 7.

A la primera, victòria

L’equip anglès va guanyar el setè punt de la final de la copa Louis Vuitton en superar el Luna Rossa Prada Pirelli en l’onzena regata de les tretze previstes i es va imposar per 7-4. Tenia tres oportunitats i ho va fer a la primera. La sortida de l’onzena regata va ser molt igualada, però el vaixell anglès va ocupar el primer lloc i ja no el va deixar en els vuit trams de la prova. En el primer els italians van oposar resistència, però en la primera boia estaven deu segon darrere dels anglesos. L’Ineos Britannia va començar a marcar el seu rival i va mantenir aquesta diferència. Un cop superada la meitat de la regata, el Luna Rossa va trobar més vent per un costat del camp de regates, es va acostar al seu rival i va passar a només quatre segons en la cinquena boia. Els anglesos van continuar centrats i amb la seva bona regata, i a poc a poc es van tornar a distanciar. Van mantenir el marcatge al seu rival en els últims trams i van arribar a la meta amb un temps de 26:46, i van superar els italians per 17 segons.