Tennis

Esports

Mor Lea Pericoli, ‘la dama del tenis italià’

Pionera del tenis femení per la seva vestimenta i una de les primeres comentaristes dones a la premsa i televisió italiana

La tenista i comentarista italiana Lea Pericoli, coneguda per ser la dama del tenis italià, un sobrenom que feia referència a la seva elegància, ha mort aquest divendres, a l’edat de 89 anys, a Roma, segons ha informat la Federació italiana de tenis.

Pericoli va guanyar els seus primers torneigs en categoria júnior el 1952. A partir d’aquest moment la va seguir un historial de 27 títols en campionats nacionals individuals, dobles i dobles mixtes, i en torneigs de Grand Slam va assolir els vuitens de final quatre vegades a Roland Garros (1955, 1960, 1964 i 1971) i tres vegades a Wimbledon (1965, 1967 i 1970). Durant catorze anys va ser la número u a Itàlia, i la número dos en quatre temporades. Però un dels motius pels quals més se la recorda és per haver estat una de les primeres tenistes a jugar amb roba ideada per un dissenyador professional, el britànic Ted Tinling. L’any 1955 va sorprendre a tothom en presentar-se a la pista amb un culot de color rosa i una faldilla curta, quan en aquella època les tenistes encara vestien completament de blanc i amb una faldilla fins als genolls. Més endavant, també va dur faldilles amb plomes de cigne, vestits amb pètals de rosa, de colors daurats, o fins i tot folrats amb pell. És per aquest estilisme, la classe i l’elegància dels seus gestos el motiu pel qual va passar a ser anomenada pels aficionats “la dama del tenis”.

Posteriorment a la seva retirada esportiva, va passar a ser comentarista a la premsa i a la televisió, convertint-se en una de les primeres dones a narrar un partit de tenis.

L’any 2015 va ser incorporada en el Saló de la Fama dels esportistes italians.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)