Ciclisme

Van Der Poel i Vos guanyen el mundial de ‘gravel’

El neerlandès guanya la cursa a Lovaina una setmana després d’acompanyar Tadej Pogacar al podi a Zuric

Mathieu van der Poel ja té un títol de campió del mon d’una tercera especialitat, el gravel, després de ser tercer en el mundial del 2022 en la primera edició. El neerlandès (1995), tercer la setmana passada en la prova de carretera que guanyava Tadej Pogacar, havia dut l’irisat en la modalitat de carretera abans que l’eslovè amb el seu triomf a Glasgow el 2023 i, en el seu extens palmarès, hi ha també sis mundials de ciclocròs.

Bèlgica, amb quatre corredors entre els cinc primers, completava el podi amb Florian Vermeersch segon a 1:03 i Quiten Hermans tercer a 3:47 i sent el més ràpid d’un grup de cinc. La cursa amb final a Lovaina tenia 181 quilòmetres i MVDP, al tercer intent, marxava en solitari a 13 km després de provar-ho a 110 i a 60.

La neerlandesa Marianne Vos (1987) va guanyar la cursa femenina, dissabte i superant la belga Lotte Kopecky al darrer sospir mentre la també neerlandesa Lorena Wiebes era tercera a 3:57. Vos té 14 títols mundials: 8 de ciclocròs, 3 de carretera i 2 de pista.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)