Atletisme

Esports

Mor als 26 anys el kenyà Kipyegon Bett, excampió del món júnior

Va ser bronze al mundial de Londres del 2017 i sancionat per dopatge un any després

Una de les grans promeses dels últims anys de l’atletisme kenyà, Kipyegon Bett (1988, Bomet County), va morir diumenge en un hospital del seu país per culpa d’una insuficiència renal i hepàtica, segons van confirmar mitjans del seu país. El migfondista havia estat campió del món júnior dels 800 el 2016 a Bydgoszcz (Polònia). Un any abans havia estat segon en el mundial juvenil a Cali (Colòmbia).

En les seves primeres actuacions com a professional va fer honor al seu prestigi. Així, el 2017 va inaugurar el seu palmarès a la Lliga del Diamant amb una victòria en els 800 m de Xangai (1:44.770) superant el seu compatriota David Rudisha, tota una llegenda al seu país. També el 2017 va ser bronze al mundial de Londres. Les primeres males notícies arribarien un any després. Va donar positiu per EPO i va ser sancionat amb quatre anys de suspensió. No va tornar a recuperar mai el seu nivell. Una de les seves germanes era Purity Kirui, doble medallista en els Jocs de la Commonwealth.

Ahir també es va saber que un altre internacional kenyà, Clement Kemobi, campió africà el 2015 dels 3.000 m obstacles, es va suïcidar als 32 anys.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)