Més esport

El patí de vela, protagonista també en la copa Amèrica

Més de 300 patins de vela participaran en una regata el 19 i 20 d’octubre

Les instal·lacions del club Patí Vela de Barcelona han estat l’escenari de la presentació de la Regata dels 300 de Patí de Vela, que es farà el 19 i 20 d’octubre, coincidint probablement amb el punt culminant de la Louis Vuitton 37a America’s Cup.

El president del Club Patí Vela Barcelona, Rafel Figuerola, ha destacat l’excepcionalitat de la regata: “A la regata preliminar de Vilanova vam reunir 200 patins de vela i ara farem història. Tenim la possibilitat d’ensenyar al món la força de la nostra embarcació”. L’alcalde, Jaume Collboni, ha explicat: “El patí de vela és una forma de navegar molt genuïna de la ciutat i la nostra vocació és que continuï molts anys més. Cal que rememorem que som ciutat de mar.” I el CEO de la copa Amèrica, Grant Dalton, ha afegit: “La principal raó de l’èxit de la vostra fantàstica classe és la vostra gent i la passió per fer créixer el patí de vela.”

A més de l’espectacle visual, la competició serà una crida a la importància de la lluita contra el canvi climàtic i la contaminació per plàstics al mar i tindrà com a lema Free Plastics Sea, amb l’objectiu de conscienciar de la problemàtica dels microplàstics al mar.

A la presentació de la regata, que s’emmarca en la Setmana Catalana de l’Esport, també hi han assistit altres personalitats com Gerard Esteva, president de la Unió de Federacions Esportives de Catalunya; David Escudé, regidor d’Esports de l’Ajuntament de Barcelona; Miquel Àngel Alonso, president de l’ADIPAV; Josep Maria Isern, president de la Federació Catalana de Vela; i Ignasi Armengol, director general de la Fundació Barcelona Capital Nàutica, entre d’altres.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)