Ciclisme

Pogacar, imparable, guanya per quart any seguit a Llombardia

El campió del món fa una altra exhibició en l’últim monument l’any que guanya també el Tour i el Giro

L’insaciable Tadej Pogacar (UAE) ha fet una altra exhibició per endur-se per quart any consecutiu la volta a la Llombardia, que tancava els monuments del ciclisme mundial d’una temporada antològica de l’eslovè, campió del món després de guanyar el Girona i el Tour. Aquesta vegada, l’atac de l’eslovè, que ja havia guanyat a l’abril un altre monument (Lieja-Bastogne-Lieja), ha arribat a 48 quilòmetres de la meta, i tampoc ha tingut discussió. Pogacar iguala Fausto Coppi, que va guanyar de manera consecutiva a Llombardia entre 1946 i 1949.

La clàssica de les fulles mortes tenia 255 km entre Bèrgam i Como. Una vintena de corredors han format part d’una escapada que ha arribat a superar els quatre minuts d’avantatge respecte al grup grup, però l’UAE de Tadej Pogacar hi ha posat ritme per anar reduint la diferència. Quedaven encara 48 quilòmetres, en plena ascensió a Colma di Sormano, que el gran grup ha atrapat els últims fugats i el campió del món ha fet una arrencada de les seves per marxar tot sol. Ha coronat el Colma di Sormano amb un minut d’avantatge.

En el descens, Remco Evenepoel ha mirat de no perdre gaire més distància respecte al campió del món, fet que li ha permès com a mínim tenir el segon lloc controlat. Pogacar ha acabat traient 3:16 a Evenepoel, segon per davant de Giulio Ciccone. Roger Adrià (Red Bull Bora) ha entrat onzè, a 4:58 de Pogacar.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)