Vela

El New Zealand comença fort i guanya les dues primeres regates (2-0)

Els neozelandesos han superat l’Ineos Britannia en la primera jornada de la 37a copa Amèrica de Barcelona

L’Emirates New Zealand ha iniciat amb força la 37a copa Amèrica que s’està disputant a Barcelona, ha guanyat les dues primeres regates i s’ha situat amb un 2-0. L’Ineos Britannia ha lluitat i ha oposat resistència en els primers trams de cada prova, però a partir de la meitat els neozelandesos s’han començat a destacar i han sumat els dos primers punts. Els guanyador de la 37a copa Amèrica serà el primer que arribi a 7 victòries en les 13 regates previstes. Demà es disputaran dues proves més.

En la primera regata el New Zealand ha sortit primer i ha agafat l’iniciativa des dels metres inicials deixant enrere, a 24 segons, l’Ineos Britannia, en el pas de la primera boia. L’equip anglès ha intentat recuperar-se en el segon llarg a favor del vent i ha retallat nou segons en la segona boia. Els neozelandesos han demostrar que contra el vent són molt ràpids i en el tercer llarg han marcat amb encert al seu rival i en cada maniobra han anat ampliat el seu avantatge. Els 36 segons de marge a la tercera boia ha donat tranquil·litat al defensor del títol, que no s’ha vist inquietat en cap moment pel desafiador. L’Emirates New Zealand ha guanyat amb 27:01 i l’Ineos Britannia ha arribat a 41 segons.

L’Ineos Britannia ha estat millor en la sortida de la segona regata, però en el primer creuament els neozelandesos s’han situat en el primer lloc i han passat la primera boia amb 11 segons d’avantatge. Els primers trams, dels vuit a que s’ha disputat la segona regata, han estat molt igualats i el vaixell anglès s’ha posat primer en moments puntuals. En el cinquè tram el New Zealand s’ha començat a distanciar i ha deixat a mig minuts al seu rivals en les següents boies. El defensor ha guanyar la segona regata amb 28:33 i ha superat al desafiador per 27 segons.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)