Vela

Monòleg del Team New Zealand

Vela. L’equip neozelandès signa el 3-0 davant l’Ineos Britannia i s’aproxima al cinquè títol de la copa Amèrica

L’Emirates Team New Zealand continua intocable i va segellar el 3-0 davant l’Ineos Britannia en la final de la copa Amèrica en l’única regata que es va poder disputar ahir a Barcelona. La manca de vent va propiciar que la segona prova del dia s’hagués de suspendre i l’organització la va programar per avui, una de les jornades de reserva. El primer dels dos equips que arribi als set punts serà el guanyador de la 37a copa Amèrica.

El marcatge entre els dos finalistes ja va començar en la presortida, en què van penalitzar l’equip britànic amb 75 metres perquè no va respectar les distàncies respecte del rival. L’equip de Peter Burling va fer una molt bona lectura de les condicions del camp de regates i ja va cobrir el pas per la primera boia amb 19 segons de marge (5:17 i 5:36). El Taihoro va posar la directa i, amb diferències per sobre dels 30 segons, no va tenir problemes per anotar el tercer punt al seu caseller. Després dels sis trams –el camp de regates s’havia escurçat pel poc vent–, l’avantatge va ser de 52 segons (27:06 i 27:58). Després de diversos endarreriments, la segona regata del dia finalment es va suspendre. Unes 400 embarcacions van seguir la jornada al voltant del rectangle de competició, entre les quals el portaavions espanyol Juan Carlos I, amb la presència a bord de Felip VI i el president de la Generalitat, Salvador Illa.