El Granollers planta cara a un Montpeller superior

Handbol. L’equip vallesà resisteix en defensa, amb un gran Roberto sota els pals, però el penalitzen les pèrdues contra un dels favorits de la lliga europea

Granollers 24 Montpeller 28

FRAIKIN BM GRANOLLERS:Rodríguez; Montoya (1), Moyano (3), Deumal, Castillo (4), Urdangarin (2), García (6, 3 p.) –set inicial–; Panitti (p.s.), Romero (4), Freitas (3), Rey, Domingo (1) i Guijarro.MONTPELLER HANDBALL:Bolzinger; Hesham (6), Fernández (1), A. Lenne, Konan, Porte (3), Y. Lenne (4) –set inicial–; Desbonnet (p.s.), Karlsson (4, 1 p.), Simonet (6), Villeminot (2), D. Cikusa, Monte dos Santos (1) i Nacinovic (1).PARCIALS:3-3, 4-7, 6-8, 8-11, 11-12, 11-14; 13-16, 16-16, 17-19, 19-22, 21-25 i 24-28.ÀRBITRES:I. Covalciuc i A. Covalciuc. Exclusions: Freitas (26’ i 32’), per part del Granollers; i Konan (42’ i 49’), per part del Montpeller.PÚBLIC:Uns 1.500 espectadors..

El Fraikin BM Granollers va competir al nivell d’exigència que la cita d’alta volada europea reclamava, però no n’hi va haver prou per tombar el Montpeller. L’equip occità va exhibir tot el seu arsenal i va evidenciar que és el gran favorit per accedir a la fase següent com a primer de grup. El bon balanç defensiu, amb un brillant Roberto Rodríguez sota els pals (17 aturades i un 37% d’encert), va mantenir el partit ben viu, però no va ser suficient per frenar el conjunt occità, que va controlar el ritme de joc sota la batuta de Diego Simonet i va saber treure profit de les nombroses pèrdues de pilota locals (19). El conjunt d’Antonio Rama tornarà a jugar a casa dimarts vinent, en un partit clau contra el Silkeborg danès.

Després de 5 minuts d’equilibri inicials, el Montpeller va fer la primera estrebada. L’equip occità castigava les pèrdues locals i amb els gols de l’exblaugrana Yanis Lenne en transició i les canonades d’Ahmed Hesham va obrir la primera escletxa (3-7). Antonio Rama va demanar temps mort per reclamar més verticalitat i millor selecció de tir i un replegament més ràpid en defensa. L’aparició de Ferran Castillo, amb dos gols consecutius, i l’entrada en pista de Tarcisio Freitas van donar un nou impuls al joc vallesà, tant en defensa com en atac, i les diferències es van escurçar fins al 10-11. En els últims 5 minuts, però, el Granollers va tornar a perdre pilotes i va facilitar que el Montpeller arribés al descans amb 3 gols de renda (11-14). En el tram final de la primera meitat va disposar d’alguns minuts de joc en les files de l’equip occità el jove bordilenc de 18 anys Djordje Cikusa.

El Granollers va tenir una molt bona arrencada en la segona meitat. Amb Oriol Rey liderant la defensa i Víctor Romero letal al contraatac, va poder restablir l’equilibri al cap de 38 minuts de joc (16-16). Va ser un miratge. El Montpeller, amb alguns dels primeres espases altre cop en pista, va reaccionar de seguida i va posar una marxa més al ritme de Simonet, Porte i Hesham (17-21). El conjunt vallesà no va defallir, va arriscar amb una defensa més oberta, però en l’intercanvi de gols final va acabar cedint per 24-28.

Al final no n’hi hagut prou, però estic orgullós perquè hem estat pressionant i competint fins a l’últim moment
Aquesta és la línia i la setmana vinent tindrem una nova oportunitat contra el Silkeborg