El Barça acaba patint a Zagreb (29-31) en un partit de dues cares

Després d’una primera meitat de domini total (14-19), l’equip blaugrana ha perdut el control i s’ha complicat la vida

El Barça ha mantingut la imbatibilitat i el lideratge de grup a la Champions en un partit de dues cares contra el Zagreb (29-31). Després d’una primera meitat de domini total (14-19), el conjunt blaugrana ha perdut el control després de la represa. Ha topat amb un gegantí Ante Grbavac sota els pals i ha acabat patint per signar la cinquena victòria en cinc jornades. En els moments més delicats han aparegut les genialitats de Petar Cikusa, autor de 5 gols i que ha estat escollit el jugador més valuós del partit.

El Barça ha començat amb una marxa més que el seu rival. Sòlid en defensa, amb bones intervencions d’Emil Nielsen sota els pals, i amb un Dika Mem desencadenat (5 gols en 13 minuts) l’equip blaugrana ha fet una primera estrebada en el resultat (7-13). El Zagreb, espès en atac, plantejava alguns canvis defensius, però era lent en el replegament i no podia frenar les transicions barcelonistes. L’aparició de Domen Makuc, amb accions de molt talent i 3 dianes consecutives ampliaven la renda catalana fins als 8 gols (9-17). El conjunt croat ha tingut una tímida reacció i en l’intercanvi final ha pogut reduir distàncies fins al 14-19 al descans

A l’inici de la segona part el partit s’ha desendreçat. El Barça ha perdut el control i ha vist com el Zagreb s’apropava perillosament a només dos gols (19-21). La duresa defensiva del conjunt croat, les aturades d’Ante Grbavac, que havia substituït Matej Mandic als últims minuts de la primera part, i l’efectivitat de Filip Glavas en els penals han escurçat les diferències. En els moments més complicats han aparegut Petar Cikusa i Melvyn Richardson en atac i amb un parell d’intervencions providencials de Nielsen han tornat a obrir l’escletxa per als blaugrana (23-29). El Barça tornava a tenir el partit encarrilat, però el Zagreb encara no havia dit la seva última paraula. Un Grbavac impressionant ha donat una altra vida al seu equip i Glavas, infal·lible des dels 7 metres, ha apropat el Zagreb a un sol gol quan només restaven 31 segons (29-30). Temps suficient perquè Aleix Gómez signés el definitiu 29-31 a l’últim instant.