El Barça surt més líder de Zagreb, tot i l’ensurt final

Handbol. L’equip blaugrana perd el control després d’un primer temps de domini total (14-19), però amplia l’avantatge al capdavant de la Champions

Zagreb 29 Barça 31

HC ZAGREB:Mandic; Klarica (2), Gojun (1), Srna (3), Dibirov (2), Bialiauski (5), Trivkovic (1) –set inicial–; Grbavac (p.s.), Kos (5), Kavcic (1), Glavas (9, 6 p.) i Radokkovic.BARÇA:Nielsen; Carlsbogard, Mem (6), Wanne (4), Janc (1), Petrus, Frade (3) –set inicial–; Gonzalo (p.s.), Ariño, N’Guessan (1), Aleix (3, 1 p.), Makuc (4), Richardson (4 , 1 p.), P. Cikusa (5) i Rodríguez.PARCIALS:2-3, 6-10, 7-13, 9-15, 12-18, 14-19; 17-21, 20-23, 22-26, 23-28, 26-30 i 29-31..ÀRBITRES:Erdongan i Özdeniz. Exclusions: Srna (14’), per part del Zagreb; i Rodriguez (20’) i N’Guessan (45’), per part del Barça.INCIDÈNCIES:Partit jugat al Zagreb Arena.

El Barça va acabar patint en un partit de dues cares a Zagreb, però continua invicte i surt encara més líder de la capital croata després de la derrota del Pick Szeged contra l’Aalborg (29-28). Amb només cinc jornades, l’equip blaugrana ja avantatja el segon classificat de quatre punts. Al Zagreb Arena, l’equip de Carlos Ortega va exercir un domini total sobre el seu rival a la primera meitat (14-19), però va perdre el control després de la represa. Va topar amb un gegantí Ante Grbavac sota els pals (14 aturades i un 46%) i no va poder cantar victòria fins a l’últim instant. En els moments més delicats Petar Cikusa, autor de cinc gols, va exercir de desembussador i va ser elegit el jugador més valuós del partit.

El Barça va començar amb una marxa més que el seu rival. Sòlid en defensa, amb bones intervencions d’Emil Nielsen sota els pals i amb un Dika Mem desencadenat (cinc gols en tretze minuts) l’equip blaugrana va fer una primera estrebada en el resultat (7-13). El Zagreb, espès en atac, va fer alguns canvis defensius, però era lent en el replegament i no podia frenar les transicions barcelonistes. L’aparició de Domen Makuc, amb accions de molt talent i tres gols consecutius van servir per ampliar la renda catalana fins a vuit gols (9-17). L’equip croat va tenir una tímida reacció i en l’intercanvi final va poder reduir distàncies fins al 14-19 al descans.

A l’inici de la segona part el partit es va desendreçar. El Barça va perdre el rumb i enmig del descontrol general el Zagreb hi va sortir guanyant (19-21). La duresa defensiva de l’equip croat, les aturades de Grbavac, que havia substituït Matej Mandic els darrers minuts de la primera part, i l’efectivitat de Filip Glavas en els penals van escurçar les diferències. En els moments més complicats van aparèixer Petar Cikusa i Melvyn Richardson al salvament i amb un parell d’intervencions providencials de Nielsen van tornar a obrir l’escletxa per als blaugrana (23-29). El Barça tornava a tenir el partit encarrilat, però el Zagreb encara no havia dit la seva última paraula. Un Grbavac impressionant va donar una altra vida al seu equip i Glavas, infal·lible des dels set metres, va acostar els locals a un sol gol quan només restaven 31 segons (29-30). Temps suficient perquè Aleix Gómez signés el definitiu 29-31 a l’últim instant.