Vela

Més de 350 patins catalans omplen la costa de Barcelona en un espectacle esportiu de rècord

Rècord de participació en la Regata dels 350 patins de vela que ha donat el tret de sortida aquest dissabte, en un espectacle visual sense precedents a la costa de Barcelona dins dels actes de la Louis Vuitton 37a America’s Cup i la IV Setmana Catalana de l’Esport. La jornada d’avui ha arrencat a les 11h i ha comptat amb més de 350 patins de vela, un fet mai vist en una competició. El vencedor ha estat Oriol Castellà, del Club Nàutic Sitges, tot i que el guanyador final es decidirà en la regata de diumenge.

Compromesos amb el medi ambient

A més, aquesta regata ha transcendit de l’àmbit esportiu. Ha estat una crida a la importància de la lluita contra el canvi climàtic i la contaminació per plàstics al mar, per això el seu lema és “Free Plastics Sea”, (per un mar lliure de plàstics) amb l’objectiu de conscienciar de la problemàtica dels microplàstics al mar.

El patí vela, embarcació genuïna de Barcelona

El patí de vela o patí català és un catamarà per a un sol tripulant que es pilota amb el cos del patró i la gestió de l’escota de la vela. Sense timó, botavara ni sabres a les veles, és una embarcació nascuda a les platges de la Barceloneta i Badalona als anys vint del segle passat.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)