El Sant Andreu obté la supercopa amb un triomf contundent contra l’Assolim Mataró (5-10)

El CN Sant Andreu ja ha inscrit el seu nom en el palmarès de la supercopa d’Espanya, una competició que fins avui era patrimoni del CN Sabadell (12) i el CN Mataró (3). L’equip andreuenc ha certificat el títol amb una victòria sense pal·liatius contra l’Assolim Mataró (5-10), que òbviament necessitarà temps per recompondre una plantilla molt renovada (1-1, 1-4, 0-2 i 3-3). Les aturades de Martina Terré, escollida millor portera i MVP de la final, i liderant una defensa molt sòlida, i l’eficàcia d’Ariadna Ruiz (3 gols) han estat els principals arguments del conjunt de Javi Aznar davant un Mataró que ha trobat a faltar referents. En tot cas, ha destacat la jove Martina Claveria, autora de 3 gols, dos dels quals al contraatac. Per al Sant Andreu és el segon títol del curs després de la copa Catalunya, que va aconseguir al setembre en aquest mateix escenari, la piscina Joan Serra de la capital maresmenca.

En el primer quart les defenses s’han imposat al joc d’atac. El Mataró, amb llançaments als pals o amb bones intervencions de Martina Terré, ha desaprofitat les tres primeres accions de superioritat, mentre que el Sant Andreu ha pres la iniciativa gràcies a una bona combinació que ha culminat una de les canoneres de l’equip, Elena Ruiz. La quarta superioritat ha estat la bona per a les maresmenques i la neozelandesa Morgan Leigh McDowall ha signat l’empat amb què s’ha arribat al final del primer quart. En el segon, el conjunt del Javi Aznar ha fet un pas endavant. Ha trobat fissures en la defensa local i amb dues dianes de l’esquerrana Ariadna Ruiz, a més de la jove de 16 anys Queralt Anton i la capitana Maria Palacio ha arribat al descans llarg amb un resultat de 2-5, després d’un parcial d’1-4. El Mataró continuava tenint molts problemes per veure porteria i només ha pogut marcar amb un xut de Martina Claveria, que ha rebotat en la defensa andreuenca.

Després de la represa la final ha quedat resolta. El Sant Andreu ha trobat la fórmula per la banda dreta del seu atac i amb dos gols més de les esquerranes Ariadna Ruiz i Gisel·la Farré ha obert l’escletxa fins al 2-7 amb què s’ha arribat a l’últim període. Amb el partit decidit, l’últim quart s’ha convertit en un intercanvi de gols (3-3). Per a les andreuenques han marcat Queralt Anton, Elena Ruiz, de penal, i Marina Cordobés, a dos segons pel final. I per les mataronines, Martina Claveria ha culminat dos contraatacs i Sílvia Morell ha signat el definitiu 5-10.