Més esport

El Departament d’Esports acorda amb el Govern d’Espanya millores a les instal·lacions esportives de Catalunya

El conseller Berni Álvarez es reuneix amb la ministra Pilar Alegría i parlen de la possibilitat de crear un CAR en alçada a Catalunya

El nou conseller d’Esports de la Generalitat de Catalunya, Berni Álvarez, s’ha reunit per primera vegada amb la ministra d’Educació, Formació Professional i Esports del Govern d’Espanya, Pilar Alegría. La trobada s’ha fet a Madrid i ha servit per abordar diverses actualitzacions necessàries al Centre d’Alt Rendiment de Sant Cugat, com l’ampliació de la pista de tennis i les millores a la piscina exterior, al camp d’hoquei sobre herba i a la residència d’esportistes.

El nou Departament d’Esports de la Generalitat estudiarà també, juntament amb el ministeri, la possibilitat de crear un CAR en alçada a Catalunya. Es tracta d’un projecte que posicionaria el territori com a un referent important per a la preparació d’esportistes d’elit.

Durant la trobada, Álvarez ha compartit amb Alegría els tres eixos estratègics amb els quals treballa el nou Departament d’Esports: projectes vinculats al concepte Esport 360º, agilitzar els tràmits administratius, i el Pla de xoc d’actualització de les infraestructures esportives del territori, moltes de les quals actualment estan obsoletes.

El conseller d’Esports ha especificat que amb Esport 360º es vol remarcar la idea que l’esport és present en totes les vessants de la societat i, per això, es treballarà per desplegar iniciatives transversals. Una aposta de la conselleria perquè l’esport i l’activitat física formin part d’aspectes imprescindibles per al desenvolupament personal i col·lectiu.

Pel que fa a la millora administrativa, el conseller Álvarez ha explicat que es treballarà perquè la comunicació entre Generalitat i el sector esportiu sigui més fluïda i senzilla i que, tots els recursos que s’aporten ja a les entitats, s’optimitzin perquè siguin els més adequats per les necessitats del sector, posant especial èmfasi en els períodes de resolució de les convocatòries.

Aprofitant la visita a madrid Berni Álvarez i el secretari general del Departament d’Esports, Abel García, han visitat les instal·lacions del CAR de la capital i s’han trobat amb les i els esportistes catalans que viuen i s’entrenen en aquest espai. Aquesta temporada el CAR de Madrid compta amb 33 esportistes catalans. La trobada ha servit perquè el conseller conegui la seva rutina de treball i les instal·lacions del centre.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)