Waterpolo

El Sabadell i quinze més

Waterpolo. L’equip vallesà, que aspira al vuitè títol, enceta la fase de grups de la Champions, on també hi seran el CN Mataró, el Sant Andreu i el CN Terrassa

L’Astralpool CN Sabadell, amb set títols assolits des del 2011 i els dos últims conquerits de manera consecutiva, tornarà a ser el gran referent en la fase de grups de la Champions femenina, que aquest cap de setmana alça el teló amb tres equips catalans més, l’Assolim CN Mataró, el CN Sant Andreu i el CN Terrassa. La fase principal de la màxima competició europea tornarà a parlar majoritàriament català, amb una representació només comparable amb el waterpolo hongarès, que també tindrà quatre equips. El primer objectiu dels quatre serà aconseguir una de les dues primeres places de grup, que donen dret a disputar els quarts de final.

Més enllà de la copa Catalunya, en què l’equip encara anava molt curt de preparació, el CN Sabadell ja ha començat a exhibir un potencial majúscul, amb el títol de la supercopa d’Europa contra el Plebiscito Pàdua (19-7), i les dues victòries en la lliga contra el Sant Andreu (10-15) i el Mediterrani (21-11). Amb l’èxit de la supercopa, el Sabadell ja és el club més guardonat amb títols globals a Europa (12) i aquest curs vol igualar l’Orizzonte Catània pel que fa al nombre de Champions (8). A les heptacampiones habituals, David Palma hi ha sumat aquest curs per a la causa jugadores de primeríssim nivell internacional com ara Rita Keszthelyi, Simone van de Kraats i Laura Aarts, totes tres àvides d’assolir la seva primera corona continental. En el mateix grup que el Sabadell hi figura el CN Terrassa, que el curs passat es va quedar a les portes de la final a quatre de la Nova Escullera. El conjunt egarenc ha encetat una nova etapa amb Jordi Millán a la banqueta amb el propòsit de continuar creixent i consolidar-se entre els grans d’Europa. Els altres rivals de grup són el Vouliagmeni, que avui visita l’Àrea Olímpica (18 h), i el Dunaujvàros (18 h), primera destinació del Sabadell.

Subcampió el 2023 i quart classificat el 2024, el CN Mataró viu una nova realitat, en plena fase de reconstrucció, però manté l’aspiració d’accedir als quarts de final com a primer de grup. El seu primer rival serà demà (13 h) el Polar Bears neerlandès, tot i que el principal oponent del grup serà el Ferencvàros, que avui rebrà el Plebiscito Pàdua.

Reforçat pels títols i el bon joc en la copa Catalunya i la supercopa d’Espanya, el Sant Andreu aspira a tornar a classificar-se per a la final a quatre, després del tercer lloc del curs passat. Per Javi Aznar els partits a casa seran clau –avui rep el BSVC Manna (17 h)– en un grup on també competeix el campió hongarès, l’UVSE Budapest, i el campió italià, l’Orizzonte Catània.

L’equip és ambiciós i amb l’arribada de jugadores sense la Champions encara hi ha més fam de títols
David Palma
entrenador del cn sabadell
Grup A
Astralpool CN Sabadell (Catalunya)
CN Terrassa (Catalunya)
Dunaujvàros (Hongria)
Vouliagmeni (Grècia)
Grup B
Assolim CN Mataró (Catalunya)
Ferencvàros (Hongria)
Plebiscito Pàdua (Itàlia)
Polar Bears (Països Baixos)
Grup C
Olympiacòs (Grècia)
SIS Roma (Itàlia)
Alimos Nac Betsson (Grècia)
GZC Donk (Països Baixos)
Grup D
CN Sant Andreu (Catalunya)
Orizzonte Catània (Itàlia)
UVSE Budapest (Hongria)
BVSC-Manna ABC (Hongria)
Penso que estem en el grup de la mort, però treballem per poder competir contra les millors
Jordi Millán
entrenador del cn terrassa
Estem en un procés de millora i creixement, però volem quedar primeres de grup
Dani Ballart
entrenador del cn Mataró
Estem en un grup amb el campió hongarès i l’italià, i els partits de casa seran clau
Javi Aznar
entrenador del cn sant andreu
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)