Natació

Emma Carrasco signa el setè lloc en la final dels 200 m estils del mundial

La nedadora del CN Sant Andreu ha pagat un ritme molt ambiciós en els dos primers parcials en una prova en què la nord-americana Kate Douglass ha establert una nova plusmarca (2:01.63)

La lleidatana Emma Carrasco (CN Sant Andreu) s’ha classificat en setè lloc en la final dels 200 m estils del mundial en piscina de 25 metres de Budapest. Sense complexos, tot i tractar-se de la seva primera final d’un mundial absolut, la jove nedadora de 18 anys ha començat la prova amb molta ambició i ho ha acabat pagant en el tram final. Transitant pel carrer 2, entre les dues representants nord-americanes, Carrasco ha cobert els parcials de papallona i esquena en tercer lloc (57.99). A partir d’aquí, però, ha començat a perdre terreny, a pesar que la braça és el seu millor estil, i ha acabat amb el crol amb un registre de 2:07.62, lluny dels 2:06.42 de les sèries matinals. El títol ha estat per a la nord-americana Kate Douglass, que ha acreditat una nova plusmarca mundial (2:01.63) en una jornada pròdiga en millors registres. L’anterior rècord era en poder de l’hongaresa Katinka Hosszu (2:01.86), vigent des del 2014.

Sergio de Celis, doble rècord estatal, i sisè lloc en el relleu

En el relleu de 4x100 m lliure el nedador mallorquí del CN Sabadell Sergio de Celis ha establert dos rècords estatals, el de la prova individual com a primer rellevista (46.48) i el de l’equip, amb 3:05.57 que els ha catapultat fins a la sisena posició. Han completat el quartet Luis Domínguez (El Olivar), Miguel Pérez-Godoy (Dos Hermanas) i Nacho Campos (Nados Castelló). El conjunt dels Estats Units ha tancat una apoteòsica jornada al Duna Arena segellant el setè rècord mundial (3:01.66), amb Jack Alexy, Luke Hobson, Kieran Smith i Chris Giuliano com a protagonistes. En el relleu femení, el quartet nord-americà també havia signat el rècord, aturant el cronòmetre en 3:25.01. Han format el quartet Kate Douglass, Katharine Berkoff, Alex Shackell i Gretchen Walsh.

Més rècords mundials

La sessió de tarda ha començat amb un estratosfèric rècord del món de 400 m lliure a càrrec de la jove canadenca de 18 anys Summer McIntosh, que ha aturat el cronòmetre en 3:50.25, rebaixant per més d’un segon el registre de la xinesa Bingjie Li (3:51.30). En les semifinals de 50 m papallona, la nord-americana Gretchen Walsh, que en les eliminatòries matinals ja havia superat la plusmarca mundial (24.02), ha millorat el seu registre i s’ha convertit en la primera nedadora a trencar la barrera dels 24 segons (23.94). L’altíssim nivell de la sessió s’ha mantingut en les semifinals de 50 m papallona masculins, en què el suís Noe Ponti també ha rebaixat el seu rècord mundial (de 21.50 a 21.43).

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)