Natació

NATACIÓ

EUROPEU EN PISCINA CURTA

Segona oportunitat fallida

Les expectatives d'Alan Cabello en els 400 estils fugen en la final

Stanislav Donets protagonitza la jornada amb un rècord europeu

Alan Cabello es va haver de conformar amb la sisena plaça en la final dels 400 m estils de l'europeu en piscina curta d'Eindhoven. L'alellenc del CN Sant Andreu, que dijous va quedar a les portes del podi en els 200 m estils –va ser quart–, no va poder treure's l'espina a pesar de les bones expectatives de les sèries matinals, en les quals va realitzar el tercer millor registre dels vuit finalistes (4:10.05). A la tarda, per contra, no va poder millorar i va acreditar 4:11.38, que no li va permetre seguir el ritme del grup capdavanter liderat per l'hongarès David Verraszto, que es penjaria l'or amb 4:03.06. De fet, va nedar situat en la cinquena plaça, que va cedir en el darrer tram de lliure a favor de l'italià Luca Marin. La companya de Cabello en el combinat estatal, Duane da Rocha, sí que va poder pujar al podi amb el tercer lloc signat en els 100 m esquena.

La segona jornada a Eindhoven també va tenir presència catalana en la final dels 800 m lliure femenins, dominats per una de les estrelles de la cita, la italiana Federica Pellegrini (8:15.20). La jove nedadora –16 anys– del CN Sabadell Clàudia Dasca va ser vuitena amb 8:29.05, que suposa la seva millor marca personal.

Donets desafia el poliuretà.

El rus Stanislav Donets va compaginar l'or en els 50 m esquena amb el nou rècord continental en piscina curta amb un temps de 22.74, que rebaixa dues centèsimes el que ja acreditava des de l'anterior campionat d'Istanbul 2009. Llavors, però, encara es comptava amb l'avantatge dels banyadors de poliuretà, prohibits des del 2010, un fet que dóna més transcendència a la nova marca. També van brillar els 51.44 de l'holandesa Ranomi Kromowidjojo en els 100 m lliure femenins, molt a prop dels 51.01 que Lisbeth Trickett acredita com a rècord del món. Britta Steffen, doble campiona olímpica dels 50 i 100 m lliure, que ha reprès l'activitat després de 18 mesos aturada, va aconseguir el bronze.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)