Més esport

NATACIÓ

EUROPEU EN PISCINA CURTA

L'última bala d'Alan

L'alellenc accedeix a la seva tercera final, la dels 100 m estils

Judit Ignacio i Clàudia Dasca queden a distància de les millors

La intensa activitat d'Alan Cabello en l'europeu en piscina curta d'Eindhoven es completarà avui en l'última jornada, en la qual nedarà la final dels 100 m estils. L'alellenc del CN Sant Andreu es va classificar ahir amb el quart millor temps de les semifinals (53.73), que permet mantenir les aspiracions de poder marxar de la ciutat holandesa amb una medalla. Ja s'hi va acostar dijous en els 200 m estils –quart–, dominats per l'alemany Markus Deibler, el qual avui també surt com a màxim candidat de repetir or en els 100 m en registrar el millor temps dels vuit finalistes (52.36). També parteixen amb millors registres que Cabello l'eslovè Peter Mankoc (53.43) i el lituà Vytautas Janusaitis (53.63). Caldrà veure com afecta el lògic cansament l'alellenc, que avui també està inscrit en els 200 m braça.

Més discrets van ser els resultats de les joves nedadores del CN Sabadell Judit Ignacio i Clàudia Dasca, que no van superar les sèries matinals. Ignacio va ser dinovena (59.81) en els 100 m papallona, i va quedar a prop de la seva millor marca (59.65). Dasca va fer el dissetè registre dels 400 m lliure (4:14.26), en què va sobresortir una de les seves companyes del combinat estatal, Melanie Costa, que es va penjar la plata en la final (4:02.26), només superada per l'hongaresa Agnes Mutina 4:01.25. Dasca s'acomiadarà avui d'Eindhoven, una cita que li ha d'aportar experiència per a futurs campionats internacionals, nedant els 400 m estils.

Millors marques de l'any.

Malgrat que no va caure cap rècord, la penúltima jornada de l'europeu va propiciar dues millors marques mundials de l'any, a càrrec de l'italià Federico Colbertaldo, en els 1.500 metres (14:35.36), i el rus Stanislav Donets, en les semifinals dels 100 m esquena (49:38). El temps de Donets li permet atacar avui el rècord europeu, tal com va fer divendres en els 50 m esquena.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)