Més esport

NATACIÓ

EUROPEU EN PISCINA CURTA

Alan Cabello: «Ha estat la medalla més treballada»

La constància ha estat clau en el tercer bronze continental seguit de l'alellenc

REVÉS INICIAL
«Va ser un desencís perdre la medalla dels 200 m estils per només una dècima»
ELS 100 M ESTILS
«Era l'última carta que em quedava i des del principi tenia bones sensacions»

Alan Cabello va tornar ahir a casa procedent d'Eindhoven amb la satisfacció de l'objectiu acomplert. A la maleta hi portava el bronze assolit diumenge en l'última jornada de l'europeu en piscina curta, que suposa la seva tercera medalla consecutiva després de les assolides a Rijeka 2008 i Istanbul 2009. «Possiblement ha estat la medalla més treballada», va comentar ahir el nedador alellenc del CN Sant Andreu en valorar les circumstàncies de cadascuna: «La primera va ser una sorpresa agradable, perquè no era un objectiu clar; la segona ja vaig proposar-me repetir i aquesta vegada he aconseguit la medalla en la distància que no és la meva principal especialitat.» I és que aquest últim podi ha estat el premi a la constància després de la decepció encaixada tot just en l'estrena, quan se li va escapar el metall per només una dècima en els 200 m estils, la prova en la qual l'havia aconseguit els dos anys anteriors. «Va ser un desencís», va admetre el petit dels germans Cabello, que el dia següent nedava la seva segona final, la dels 400 m estils. La distància no encaixava tan bé en la seva preparació –va ser sisè– però no va perdre la confiança, tal com es veuria en els 100 m estils. Era l'últim carta que li quedava, però des de les semifinals, en les quals va fer el quart millor registre, va tenir «bones sensacions». Tenia clar que la final seria «un tot o res». «Era conscient que l'alemany [Markus Deibler] i l'eslovè [Peter Mankoc] estarien una mica per davant i que el bronze ens el jugaríem entre tres o quatre», va explicar. Un frec a frec del qual va sortir vencedor gràcies a una brillant remuntada en el tram de braça i crol. Per a Alan, tenir al carrer del costat Duje Draganja, «el que tenia més possibilitats d'assolir el bronze», el va beneficiar: «Vam girar gairebé igual en l'últim viratge i, tot i que ell és més especialista en velocitat, vaig poder mantenir-lo i guanyar-li unes poques dècimes. Però fins que no vaig veure el marcador no vaig saber que era tercer.» Va ser el colofó al gran campionat de l'alellenc.

Sens dubte, l'actuació a Eindhoven li permet afrontar amb forces renovades la següent fase de la seva preparació, enfocada ja a la piscina llarga, i com a primer objectiu, l'obert estatal de l'abril, amb les places per al mundial en joc. «S'ha d'estar a Xangai sigui com sigui per seguir el camí marcat cap als Jocs», va remarcar Alan.

TRES ANYS AL PODI

Rijeka 2008
200 m estils
Bronze
Istanbul 2009
200 m estils
Bronze
Eindhoven 2010
100 m estils
Bronze

D'Eindhoven a Mallorca sense gairebé descans

Buidar la maleta per tornar-la a omplir amb roba neta. Aquest ha estat el guió de bona part dels components de l'equip estatal que ha competit en l'europeu de curta i que ara se'ls espera a l'estatal d'hivern que arrenca dijous a Palma. No hi faltaran ni Alan ni el seu company de club i plata a Eindhoven (200 m braça) Melqui Álvarez, que centraran part de l'atenció.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)