Natació

NATACIÓ

CAMPIONAT ESTATAL D'HIVERN

Mireia Belmonte i Alan Cabello, de dos en dos

La badalonina i l'alellenc obtenen el segon títol a Son Hugo

Marina Garcia millora el rècord del campionat en 200 m braça

Mireia Belmonte (CN Sabadell) i Alan Cabello (CN Sant Andreu) van tornar a brillar ahir a les instal·lacions de Son Hugo de Palma, i van conquerir el segon títol individual en la segona jornada del campionat estatal d'hivern. Belmonte va afinant el seu estat de forma amb vista al mundial –es disputa d'aquí a onze dies a Dubai– i ahir va guanyar en els 200 m estils. La badalonina va cedir en el parcial d'esquena –la nedadora del Canoe Patricia Castro va marcar el millor temps–, però a partir de la braça va prendre la iniciativa i es va acabar imposant amb més de 2 segons i mig de diferència (2:09.42). Si Belmonte es troba en un fase ascendent en la seva preparació, Alan Cabello està allargant l'estat de forma que fa una setmana el va fer pujar al podi de l'europeu d'Eindhoven. El nedador del CN Sant Andreu va obtenir el títol de 200 m estils amb 1:57.29, i va precedir Eduardo Solache (Canoe), que es va interposar entre Alan i el seu germà gran, Brenton Cabello. El quart lloc va ser per a Albert Puig (CN Terrassa), que va establir una millor marca estatal per a nedadors de 16 anys (2:00.94). El nedador del CNSant Andreu i també medallista a Eindhoven, Melquiades Álvarez, tampoc va fallar en els 200 m braça (2:07.21). El segon lloc va ser per a Fernando Morillas (CN Granollers), a més de 4 segons (2:10.77).

L'únic rècord del campionat va ser per a Marina Garcia (Mediterrani), que va cobrir els 200m braça en 2:22.52, temps amb què rebaixava els 2:23.11 acreditats l'any passat a Castelló. El subcampionat va ser per a Conchi Badillo (Sabadell), amb 2:25.42.

Un dels atractius de la jornada era el duel entre Melanie Costa (Palma) i Erika Villaécija (Sant Andreu) en els 400 m lliure, que es va resoldre a favor de la nedadora local, avalada pel seu subcampionat europeu. Costa va acreditar 4:03.16 i Villaécija, 4:08.08. En els 100 m lliure la victòria va ser per al nedador del CN Barcelona Matías Aguilera, amb 48.43.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.