Més esport

SURF DE NEU

Jordi Hereu: «Demostrarem que podem estar preparats»

L'alcalde de Barcelona vincula l'organització del mundial a l'aspiració dels Jocs d'hivern

El campionat es disputarà entre la capital catalana i La Molina, del 15 al 22 de gener

Els Pirineus catalans continuen fent-se un nom en el mapa de les grans competicions internacionals dels esports de neu. L'estació de La Molina va organitzar el desembre del 2008 el gegant i l'eslàlom femení de la copa del món d'esquí alpí, un repte sense precedents en aquesta serralada, i d'aquí a poc més de trenta dies s'hi disputarà el mundial de surf de neu, un altre fet històric. Ahir es va fer l'acte de presentació d'un mundial que també tindrà com a escenari Barcelona, on s'hi farà la cerimònia d'inauguració i una de les sis especialitats de surf de neu, el big air, el pròxim 15 de gener al Palau Sant Jordi. «Demostrarem al món la il·lusió, l'ambició, la capacitat organitzativa i de preparació de Barcelona i els Pirineus per acollir per primera vegada un mundial i que podem estar preparats per als Jocs Olímpics d'hivern», va destacar l'alcalde de la capital catalana, Jordi Hereu. «Enllaçarem la vocació internacional de Barcelona amb la vocació i la capacitat dels Pirineus. Demostrarem que aquest projecte és factible», va insistir Hereu en referència al repte olímpic del 2022.

Més de 400 esportistes.

El mundial de surf de neu aplegarà uns 450 esportistes de 40 països i es disputarà entre el 15 i el 22 de gener. Eduardo Roldán, president de la Federació Espanyola d'Esports d'Hivern (RFEDI), va recordar els dirigents catalans –Ramon Carreras i Lluís Roig, sense citar-los– que van tenir la visió d'apostar per aquesta campionat en el congrés de la Federació Internacional d'Esquí (FIS) de Vilamoura, a Portugal. En aquest sentit, va ressaltar el currículum que estava bastint l'estació de La Molina en l'organització de grans esdeveniments esportius. «La copa del món va ser un èxit clamorós i va marcar un abans i un després en els esports d'hivern a Catalunya i Espanya», va subratllar.

Joan Torres, president de Ferrocarrils de la Generalitat de Catalunya –propietari de La Molina– va qualificar de totalment encertada l'aposta per l'alta competició que havien fet des d'aquesta estació de titularitat pública. Pere Alcober, delegat d'Esports de Barcelona, va explicar alguns detalls del condicionament que patiria el Palau Sant Jordi per muntar-hi la cerimònia d'inauguració i, tot seguit, les proves classificatòries i les finals de big air, amb una rampa de 31 metres d'altura. «La capacitat del Sant Jordi es quedarà en 8.000 espectadors i la mateixa pista servirà com a pantalla», va comentar Alcober i va recordar la prova de la copa del món que ja es va organitzar el novembre de l'any passat a l'Estadi Olímpic Lluís Companys.

El llegat del mundial.

Ramon Carreras, president de la Federació Catalana d'Esports d'Hivern, va destacar que amb l'experiència adquirida en les últimes temporades s'havia creat un comitè organitzador «plenament capacitat». I va afegir: «Els especialistes de surf de neu van començar amb unes instal·lacions i uns pressupostos molt justets i després d'aquest mundial els quedarà un gran llegat.» Lolo Ibern, director de política esportiva de la Secretaria General de l'Esport, va destacar que el mundial era «tot un repte de la potencialitat i la projecció del país». En l'acte també va intervenir Ángel Luis López, del Consell Superior d'Esports (CSD), que va vaticinar que el fet que hi hagi dues candidatures als Pirineus per als Jocs del 2022 segur que revertiria en un futur més brillant per als esportistes de neu a l'Estat espanyol.

EL PROGRAMA

14 de gener
Barcelona
Entrenaments BA (big air) homes - Palau Sant Jordi
15 de gener
Barcelona
Cerimònia inaugural - Palau Sant Jordi
Barcelona
Classificatòries i Finals BA - Palau Sant Jordi
16 de gener
La Molina
Entrenaments HP (half pipe), SBX (snowboard cross)
17 de gener
La Molina
Classificatòria SBX (snowboard cross). Homes i dones
18 de gener
La Molina
Final SBX. Homes i dones
19 de gener
La Molina
Final PGS (paral·lel gegant). Homes i dones
La Molina
Classificatòria HP (half pipe). Homes i dones
20 de gener
La Molina
Final HP. Homes i dones
21 de gener
La Molina
Final PSL (paral·lel eslàlom). Homes i dones
La Molina
Classificatòria SBS (slopestyle)
22 de gener
La Molina
Final SBS. Homes i dones
Alp
Cerimònia de cloenda dels mundials al poliesportiu d'Alp

L'«slopestyle», en el punt de mira

El mundial de surf de neu constarà de les cinc disciplines habituals –el big air, el half pipe, l'snowboard cross, el paral·lel gegant i el paral·lel eslàlom–, i una sisena que s'inclourà per primer cop en el programa, l'slopestyle. Es tracta d'una prova de freestyle en la qual el surfista ha de realitzar diversos exercicis a l'aire, així com sobre calaixos, baranes o qualsevol altre tipus de mòdul en el qual la creativitat del rider hi posarà la resta. A diferència de les proves de velocitat aquí són els jutges els que puntuen l'estil i la dificultat de l'execució. «És una especialitat molt animada i divertida i estarà sota l'atenta mirada dels dirigents de la FIS perquè es vol incloure en el programa olímpic dels Jocs de Sotxi 2014. O sigui, que La Molina i Catalunya també hi contribuiran amb el seu esforç», va explicar Eduardo Roldán, president de la federació espanyola.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)