Més esport

SURF DE NEU

MUNDIAL LA MOLINA 2011

Espectacle d'altura

La final de «big air» obrirà el mundial en la rampa del Palau Sant Jordi

Les 8.000 entrades de la jornada d'inauguració ja estan exhaurides

El finès Koski defensa el títol i Torner és el català amb més possibilitats

Comença l'espectacle. Els més de cinquanta riders inscrits en la modalitat de big air, la prova inaugural del mundial de surf de neu, van envair ahir el Palau Sant Jordi en la jornada d'entrenaments prevista per provar l'imponent rampa de 31 metres que s'alça al bell mig de la joia olímpica. Pantalons caiguts, gorra de visera, estètica alternativa i amants de les emocions fortes d'un grup de joves que voreja la vintena d'anys. «Fora de la competició els pots veure jugant, però dalt del trampolí són autèntics esportistes d'elit. Són nois molt joves, amb la sang molt calenta», explica Gerard Freixes, de només 32 anys i un dels entrenadors responsables de la selecció estatal en les modalitats de freestyle.

El Palau Sant Jordi obrirà avui les portes a les 12 del migdia, l'hora en què es disputaran els salts classificatoris de big air. Només els dotze millors –cada esportista disputa dos salts i el jutges valoren el millor– competiran en la gran final de la sessió de tarda, a partir de les 7. Abans de la final, es procedirà a fer la cerimònia d'inauguració, a càrrec de l'alcalde de Barcelona, Jordi Hereu, que no desaprofitarà l'ocasió de recordar les aspiracions olímpiques de la capital catalana. En l'acte també hi seran el conseller de Territori i Sostenibilitat, Lluís Recoder; el president de la Federació Espanyola d'Esports d'Hivern (FEDI), Eduardo Roldán; el director general del Consell Superior d'Esports, Albert Soler, i el president de la Federació Internacional d'Esquí (FIS), Gian-Franco Kasper. Per a aquesta cerimònia i per a la final ja s'han venut les 8.000 entrades que s'havien posat a la venda.

La representació estatal en big air anirà a càrrec de quatre catalans: Carles Torner, Carles Manich, Josep Castellet i Isaac Vergés. Gerard Freixes, el seu entrenador, sap que el repte és complicat, però no descarta que algun d'ells, especialment Torner, pugui donar la sorpresa i guanyar-se l'accés a la final. «Hem estat entrenant un truc, que si surt clavat podria ser molt ben puntuat. De totes maneres, hem de ser humils i tocar de peus a terra, perquè el nivell és molt alt, tant tècnic com competitiu», ressalta Freixes. Pel que fa als favorits, destaquen el finès Marku Koski, que defensa el títol del 2009 a la població sud-coreana d'Hoengseong; l'eslovè Marko Grilc, guanyador de la copa del món a Londres, el finès Petja Piiroinen i l'austríac Stefan Falkeis, entre d'altres.

Salt a La Molina.

A partir de demà, el mundial es traslladarà a l'estació de La Molina, l'escenari de les altres cinc modalitats de surf de neu, fins dissabte vinent, el 22 de gener. En total, hi haurà uns 370 esportistes, repartits entre 44 països. Des d'alguns mitjans es va anunciar la presència del gran referent mundial del surf de neu, el nord-americà Shaun White, conegut com el tomàquet volador i doble campió olímpic en migtub (halfpipe). Des de l'organització, no es tenia confirmació de la seva participació, tot i que van destacar que es podia fer la inscripció fins a vint-i-quatre hores abans de la prova.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)