Més esport

Carles Torner i Carles Manich evidencien els seus progressos, però no poden accedir a la final

Les possibilitats de Carles Torner per passar a la final dels escollits depenien de fer un truc gairebé perfecte, com el que havia efectuat en la jornada d'entrenaments de divendres. A l'hora de la veritat, però, el rider ceretà, tot i fer un gran primer salt –es pot apreciar en la imatge captada per Oriol Molas– no va tenir el nivell d'excel·lència suficient per classificar-se entre els sis primers de la primera sèrie, el tall que marcava el passi a la gran final. El truc –així és com anomenen els especialistes les acrobàcies– consistia en una rotació semiinvertida de 900 graus, un doble backside rodeo 9 en la nomenclatura dels riders. «Hi ha dies per tot. Divendres em va sortir un salt molt net i rodó, i crec que aleshores hauria pogut accedir a la final. Aquí hi ha gent de tot el món i el factor sort i els nervis també influeixen una mica», va comentar Torner. Els jutges van valorar el seu primer salt –en el segon va tirar el cos enrere i va sortir volant– amb un 19.1, que li va valer la novena posició, a set punts del sisè i últim classificat de la primera sèrie per a la final, el finès Ville Paumola (26.1). Més discreta va ser l'actuació del sabadellenc Josep Castellet, que va ocupar el 21è lloc de 22 classificats (9.7). Amb tot, el vallesà va valorar els seus progressos. «He fet un pas més. Estic en evolució i, per tant, és positiu», va explicar Castellet, que té previst passar per la sala d'operacions quan s'acabi la temporada per tractar-se una lesió a l'espatlla.

En la segona sèrie, com si els riders estiguessin més actius, les puntuacions van ser molt millors. El francès Mathieu Crepel va marcar la pauta, amb un segon salt espectacular (29.0). Carles Manich es va classificar en quinzè lloc, però va obtenir fins i tot una millor valoració que Torner, amb un 19,6. La seva classificació final, comptabilitzant les dues sèries, va ser la 23a i la de Torner, la 24a. Isaac Vergés, l'únic rider català que participa en les tres disciplines d'estil lliure, no va poder evitar la 45a i última posició en el còmput global.

Gerard Freixes, l'entrenador dels quatre riders catalans, va fer la seva valoració després de la sessió classificatòria: «El balanç ha de ser molt positiu. En les proves de la copa del món estàvem al voltant de la 30a posició i avui [per ahir] hem tingut dos saltadors entre els 25 primers. Fa nou mesos que treballem amb aquest grup i ens falta viatjar més i competir en més copes del món. En l'slopestyle en tractar-se d'una especialitat més nova no hi haurà tanta diferència amb els primers. Animo tothom perquè ens vingui a animar a la Molina.»

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)