Més esport

SURF DE NEU

CAMPIONAT DEL MÓN

Els joves demanen pas

Pullin i Jacobellis s'imposen als favorits en les finals de «snowboard cross» a la Molina

Tot i la falta de neu, les proves es van fer amb normalitat pel bon treball organitzatiu

Les condicions de neu a la Molina no són, ni de bon tros, com les que s'hi van trobar fa poc més de dos anys les esquiadores que van participar en la primera i única prova de la copa del món d'esquí alpí als Pirineus. Si en aquella ocasió els voluntaris van haver de fer mans i mànigues per retirar l'excedent de neu de la pista de competició, a causa d'una intensa nevada que va deixar una imatge de la Cerdanya d'allò més llaminera per als amants dels esports de neu, ahir el panorama va ser ben diferent. El paisatge estava ben pelat i la zona dels Alabaus era un dels pocs oasis de neu de la Molina, gràcies al treball de l'organització i a la neu de cultiu.

Això va permetre que es pogués disputar amb tota normalitat la final de snowboard cross, en què van ser proclamats campions l'australià Alex Pullin i la nord-americana Lindsey Jacobellis, dos joves riders que no entraven en les principals travesses. Les eliminatòries masculines van deixar pel camí alguns favorits. El defensor del títol, l'austríac Markus Schairer, no va passar dels quarts de final. L'eliminatòria següent també va ser letal per al campió de la copa del món, el francès Pierre Vaultier, que va caure quan liderava la seva mànega. El nord-americà Seth Wescott, doble campió olímpic, arribava a la final, doncs, amb l'etiqueta de gran favorit, però Pullin el va superar per ben poc i va aconseguir el primer gran títol de la seva carrera. El podi el va completar el nord-americà Nate Holand.

En la final de la prova femenina va haver-hi, en canvi, les màximes favorites, tot i que va ser Jacobellis, una altra rider que no comptava per al triomf, qui es va endur la medalla d'or. La francesa Nelly Moenne va ser segona i el duel de canadenques pel bronze el va guanyar Dominique Maltais, líder de la copa del món. La campiona olímpica, Maelle Ricker, es va haver de conformar amb el quart lloc.

Elogi a la Molina.

Els principals protagonistes de la jornada van elogiar tant el traçat dels Alabaus com l'esforç per tenir-lo en condicions en una situació tan adversa. «La pista que han muntat a la Molina és excel·lent», va dir Pullin. Wescott va referir-se a la tasca de l'organització: «Vull felicitar la Molina per la feina que han fet amb la pista, ateses les condicions meteorològiques.» En el mateix sentit es va expressar Jacobellis: «Cal felicitar els que l'han fet, perquè sembla impossible que l'hagin construït amb aquestes temperatures.»

El mundial continuarà avui amb la final de paral·lel gegant i la qualificació de migtub.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)