Més esport

SURF DE NEU

CAMPIONAT DEL MÓN

Kasper avala Barcelona 2022

El president de la FIS diu que la candidatura catalana per als Jocs és una idea excel·lent

Elogia l'organització de la Molina, que avui tanca el mundial amb la prova de «slopestyle»

L'aposta de la Molina per atraure els grans esdeveniments internacionals dels esports de neu es va iniciar fa unes temporades amb l'organització de diverses proves FIS i de la copa d'Europa d'esquí alpí, i ha arribat al seu punt culminant amb la copa del món d'esquí alpí femení, fa dues temporades, i els mundials de surf de neu que s'han fet aquesta setmana. La vocació internacional de la Molina tindrà continuïtat, i té com a projecte estrella la candidatura que els Pirineus catalans i la ciutat de Barcelona volen presentar per als Jocs Olímpics d'hivern del 2012.

El president de la Federació Internacional d'Esquí (FIS), Gian Franco Kasper, valora positivament les aspiracions d'organitzar un esdeveniment d'aquestes característiques i elogia l'organització del mundial, que avui finalitzarà amb la prova de slopestyle. «Com a membre del Comitè Olímpic Internacional (COI), estic informat que Barcelona i Saragossa estan competint pels Jocs Olímpics del 2022. Penso que és una excel·lent idea que Espanya vulgui organitzar l'esdeveniment esportiu més important que tenim», va valorar. També va explicar quins són els criteris que la candidatura catalana hauria de seguir: «Acceptant uns Jocs Olímpics d'hivern a mig camí entre la ciutat i la muntanya, cal que les diverses seus de neu estiguin tan concentrades com sigui possible.» També va explicar que la falta d'instal·lacions no hauria de ser cap problema: «El més difícil és trobar el traçat de la cursa de descens, ja que és necessari el desnivell adequat. Per a la resta d'esports d'hivern, és relativament senzill construir les instal·lacions necessàries.»

El dirigent suís elogia el treball fet a la Molina per tirar el mundial de surf de neu endavant, especialment per les males condicions de neu d'aquesta temporada: «L'equip organitzador és jove i bo, i ha treballat de valent els últims anys. He parlat amb alguns esportistes i tots estan molt contents amb el que han vist. Llàstima que aquesta temporada les estacions d'esquí han patit [per la falta de neu i les temperatures altes]. Malgrat tot, a la Molina els traçats estan bé, ja que la neu artificial està molt ben preparada.»

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)