Més esport

GIMNÀSTICA ARTÍSTICA

Gervi Deferr tanca un cicle

El CSD li farà un homenatge dilluns i donarà oficialitat a la retirada del gimnasta maresmenc

El català més llorejat en els Jocs no competia des de Pequín i el final d'etapa semblava evident

El gimnasta Gervi Deferr, l'esportista català més llorejat en uns Jocs Olímpics, ha tancat un cicle. Un homenatge que li dedicarà el Consell Superior d'Esports dilluns donarà oficialitat a la seva retirada. El final d'una etapa que ja era evident després que el gimnasta de Premià de Dalt no hagi tornat a competir des que va conquerir la seva tercera medalla olímpica, amb l'argent en l'exercici de terra en els Jocs de Pequín 2008. A mitjan 2010 encara se'l podia veure entrenant-se pel CAR de Sant Cugat i meditant la seva continuïtat en la competició. El seu entrenador de tota la vida, Alfred Hueto, ja havia emprès una altra aventura a Mèxic per guiar l'evolució del gimnasta local Daniel Corral fins a Londres 2012. La seva absència en la llista per al mundial de Rotterdam, a l'octubre, una cita determinant per enfilar la preparació olímpica, ja denotava que el final del cicle havia arribat.

Un club a la Mina.

Amb 30 anys, algunes intervencions i amb les seqüeles pròpies al cos fruit de més d'una dècada d'entrenaments intensos havia arribat l'hora de dir prou. Deferr no ha amagat mai que després de la retirada volia continuar vinculat a l'esport que li ho ha donat tot. Fa uns anys ja es va treure el títol de tècnic d'esports per poder oferir els seus coneixements a futurs gimnastes. Així, l'any passat ja va crear amb el també olímpic Víctor Cano el Club de Gimnàstica la Mina Gervasi Deferr, a Sant Adrià de Besòs. L'entitat ja figura en la llista de clubs afiliats a la Federació Catalana de Gimnàstica i, tot i que encara tenen pendents alguns tràmits burocràtics, ja disposen de 40 nens i nenes atents a les ensenyances dels seus entrenadors. En el seu grup de tècnics també hi ha altres exgimnastes internacionals com ara Saúl Cofiño i Susanna Garcia.

EL PALMARÈS

Gervasi Deferr Ángel
Jocs Olímpics:
Campió de salt Sydney 2000
Campió de salt Atenes 2004
Subcampió terra Pequín 2008
Mundials:
Subcampió de terra Tianjin 99
Subcampió terra Debrecen 02
Subcampió terra Stuttgart 07
Europeus:
Subcampió terra Bremen 2000
Copes del món:
Campió en terra Glasgow 2000
Segon en salt Glasgow 2000
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)