Atletisme

ATLETISME

MITJA MARATÓ

Barcelona s'enfila als 8.000 corredors

La participació s'ha incrementat un 60% respecte al curs passat

El fenomen de les curses populars no para de créixer i la mitja marató de Barcelona també reflectirà aquest diumenge el moment dolç que viu aquesta especialitat. «A hores d'ara estem a punt d'arribar als 8.000 inscrits, la qual cosa suposa un increment del 60% respecte als 5.000 del curs passat», va informar ahir el delegat d'Esports, Pere Alcober. Des de l'Ajuntament es vol reproduir la fórmula d'èxit que ha suposat la marató també en la mitja marató. Així, s'ha arribat a un acord per treballar conjuntament amb RPM Racing i ASO, que tindrà cura de l'organització executiva. «L'objectiu és el mateix. En la marató hem necessitat cinc anys per convertir-la en la millor d'Espanya, tant pel que fa a participació com de marques. Amb la mitja volem aconseguir el mateix», va subratllar Joan Porcar, conseller delegat de RPM. Pel que fa a la participació d'elit, hi ha un grup de corredors kenyans amb marques inferiors a 1h03 i la principal esperança catalana tornarà a ser el santpolenc Marc Roig (Laietània), segon el curs passat. «Aquí hi vaig aconseguir la meva millor marca personal l'any passat a veure si diumenge la puc rebaixar. El mateix dia per la tarda viatjaré a Kenya per fer una concentració d'altura per enllestir la preparació per a la marató», va detallar el fondista maresmenc.

Exclosa del calendari.

En la presentació de la mitja marató de Barcelona va tornar a saltar a la palestra la polèmica del carnet del corredor que ha impulsat la Federació Espanyola d'Atletisme i que ha deixat les curses que s'organitzen des de l'Ajuntament de Barcelona fora del calendari oficial. En aquest sentit, Alcober va ser molt clar: «És un problema que no hem generat nosaltres. No volem ni podem complir les exigències de la federació pel que fa al subministrament de la base de dades dels participants. A la llarga s'haurà d'imposar el sentit comú.» «Des de l'organització ja hem pagat els drets per estar en aquest calendari», va sentenciar Porcar. Sens dubte, un afer que continuarà deixant cua.

NOMS PROPIS

Categoria masculina
Joel Kemboi (Kenya)
1h00:09
Vincent Kipruto (Kenya)
1h01:43
Peter Kosgei (Kenya)
1h02:20
Levi Omari (Kenya)
1h02:48
Joseph Lagat (Kenya)
2h10:24 (mar.
Marc Roig (CA Laietània)
1h04:57
Martin Williams (Escòcia)
1h05:39
Matt Janes (Gal·les)
1h05:44
Categoria femenina
Priscah Jeptoo (Kenya)
1h11:13
Rael Kayara (Kenya)
1h13:39
Caryl Jones (Gal·les)
1h16:52
Samantha Amend (Anglaterra)
1h18:44
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)