Atletisme

ATLETISME

CAMPIONAT ESTATAL EN PISTA COBERTA

Orozco es juga el bitllet per a l'europeu de París

Ha rebaixat la seva marca personal i a València pugnarà pel títol de 400 metres amb Ujakpor

Quiñónez (tanques) és baixa i amb el permís federatiu es reservarà per a la cita continental

Sense Natàlia Rodríguez (1.500 m), que aquest hivern s'ha centrat en el cros, ni Jackson Quiñónez (60 m tanques), amb molèsties en un genoll, el jove velocista Marc Orozco (FC Barcelona) capitalitzarà bona part de les esperances de la delegació catalana en el campionat estatal en pista coberta, que es disputa aquest cap de setmana al Palau Lluís Puig de València. El potencial de cadascun de la cinquantena d'atletes catalans presents a la capital del Túria marcaran uns objectius més o menys ambiciosos. En aquest sentit, el campionat és de pas obligat per poder competir en l'europeu de París (del 4 al 6 de març) i és aquí on Orozco centrarà tots els seus esforços. El velocista blaugrana ha rebaixat la seva plusmarca en 400 m indoor fins a 47.55 i un bon paper a València gairebé li asseguraria el bitllet per a la capital francesa. Orozco, vencedor el 2008, es disputarà el títol amb el madrileny Mark Ujakpor, que encapçala el rànquing estatal amb 47.30. Avui es disputen les semifinals (3/4 de 6) i la gran final està programada per demà, a les 14.05 hores.

Per la seva banda, Jackson Quiñónez (FC Barcelona) ha rebut permís federatiu per absentar-se del campionat i si la lesió –molèsties al tendó semimembranós del genoll esquerre– no va a més també té tots els números per ser un dels convocats per a la selecció de París.

A priori, i si a València no hi ha grans sorpreses, la llista de catalans en l'europeu no serà gaire més àmplia. El ventall és molt més gran, però, si es tracta de candidats a lluitar per les places de podi en l'estatal. El curs passat en aquest mateix escenari els atletes de la federació catalana van aconseguir tretze medalles. En aquest sentit, destaca Agustí Félix (FC Barcelona), que defensa el títol d'heptatló i fins i tot podria guanyar-se el bitllet per a París si és capaç de superar la seva marca personal (5.784). També intentarà revalidar la victòria Edgar Pérez (AA Catalunya) en el doble hectòmetre. Més difícil ho tindrà Laia Vilalta (FC Barcelona), que de moment és lluny dels 54.45 que va acreditar l'any passat en els 400 m –aquest curs no ha passat de 56.02–. En el concurs de perxa, amb un campió diferent en les sis últimes edicions, s'haurà de tenir en compte Igor Bítxkov, vencedor el 2008, i el joveníssim Dídac Salas. En la perxa femenina la vallesana Anna Pinero intentarà trencar l'hegemonia de la basca Naroa Agirre, que aspira a la seva novena corona. En la llargada masculina l'internacional Ruben Pros (7,61) buscarà un lloc en un podi que haurien de capitalitzar el jove Eusebio Cáceres (7,87) i l'hispanocubà Luis Felipe Meliz (7,93).

Plácida Azahara Martínez (200 m), Mari Carmen González (800), Eva Arias (1.500), Clàudia Garcia (alçada), Débora Calveras (triple salt) i Irache Quintanal (pes) també són candidates als llocs de privilegi.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)