Atletisme

ATLETISME

CAMPIONAT ESTATAL DE CROS

L'hora de Lamdassem

El fondista resident a Lleida és el màxim favorit per assolir el títol

La selecció catalana femenina, candidata a la victòria per equips

Ayad Lamdassem és el gran favorit per assolir el títol estatal de cros, que es disputa avui a Haro, a la Rioja. El fondista de Lleida, flamant subcampió europeu de l'especialitat, ha estat el gran dominador del circuit estatal de camp a través aquest curs i qualsevol resultat que no sigui la victòria seria tota una sorpresa. La irrupció de Lamdassem ha coincidit amb la desaparició d'Alemayehu Bezabeh, guanyador de les dues últimes edicions i que està apartat de la competició per la seva implicació en l'operació Llebrer. El deixeble d'Antonio Cánovas serà el cap de files de la selecció catalana, que també té entre els seus baluards Carles Castillejo, subcampió català a Granollers i que mirarà de fer-se un lloc en la selecció estatal per al mundial de Punta Umbría (Huelva).

En la competició per equips, la selecció catalana aspira a fer-se un lloc al podi i intentarà plantar cara al combinat de Castella-la Manxa, el gran favorit. En aquesta classificació també hi jugaran un paper destacat els actors secundaris, perquè puntuen un total de sis corredors per equip. El conjunt català ha tingut algunes baixes aquests últims dies. Driss Lakhouaja, que havia de debutar amb el passaport espanyol, es va haver de quedar a casa per culpa d'una indisposició. Una mala jugada per al fondista d'origen marroquí que ja fa disset anys que viu a Catalunya. També estava convocat Reyes Estévez, però no podrà competir per culpa d'una gastroenteritis. Aquest dos llocs han estat coberts per Marcos Sanza i Khalid el-Aamri.

En categoria femenina, la selecció catalana és una ferma candidata a revalidar el títol, tot i que aquest cop no tindrà dues de les seves puntals, Rosa Morató, recuperant-se d'una lesió, i Judit Pla, embarassada. Sense el lideratge que exercia Morató, amb cinc títols estatals en el seu palmarès, destaca la força del conjunt, amb corredores com ara Jacqueline Martín, Gema Barrachina, Lídia Rodríguez i la tarragonina Natàlia Rodríguez, que aquest hivern ha deixat aparcada la pista coberta. A títol individual, la favorita és la gallega del FC Barcelona Alessandra Aguilar, que defensa els colors de Castella-la Manxa.

LA SELECCIÓ

Categoria sènior masculina
Ayad Lamdassem (Bikila), Carles Castillejo (Guadalajara), Mohamed Benhmbarka (Barcelonès), Khalid el-Aamri (Medilast Lleida), Àngel Mullera (Lloret la Selva), Jordi Comas (FC Barcelona), Pol Guillem (FC Barcelona), Jaume Leiva (Barcelonès) i Marcos Sanza (CAV Andorra).
Categoria sènior femenina
Jacqueline Martín (FC Barcelona), Natàlia Rodríguez (Nàstic Tarragona), Lídia Rodríguez (Santutxu), Gema Barrachina (València TiM), Txell Calduch (FC Barcelona) i Míriam Ortiz (ISS l'Hospitalet).
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)