ATLETISME
MARATÓ DE BARCELONA
Marc Roig aterra de les altures per competir en la marató de Barcelona
Després de cinc setmanes a Kenya, el maresmenc ja està a punt per al gran repte
Té el propòsit de baixar de les 2h15 i tornar a ser el millor després dels africans
Acabat d'aterrar de Kenya, el santpolenc Marc Roig (CA Laietània) ja està a punt per afrontar un altre repte a la marató de Barcelona, que avui s'omplirà per més de quinze mil persones amb diferents propòsits i un únic camí. Quinzè classificat en la general i primer atleta del país en l'última edició, Roig té molts números per tornar a ser el primer corredor a la meta després de la nòmina de fondistes africans contractats per a la cita. «Vinc ben preparat després de cinc setmanes d'entrenament en altura i amb l'objectiu de baixar de les 2h15», va comentar ahir amb fermesa. Per assolir el seu repte el corredor maresmenc tindrà el suport de Jaume Leiva i Mohamed Benhmbarka, que exerciran de llebres fins al quilòmetre 30. El pas per l'equador de la prova està fixat en 1h08. L'atleta del FC Barcelona Nacho Cáceres també havia de contribuir per a la causa, però aquests dies ha tingut problemes de salut, just quan ha d'afrontar la recta final de la preparació per a la marató de Rotterdam. D'altra banda, Roig mirarà de controlar els seus impulsos i no tornar a cometre les mateixes errades que el curs passat, just quan Cáceres va deixar de marcar-li el camí. «En el quilòmetre 26 em trobava molt bé i vaig forçar més del compte. Després ho acabaria pagant. Al final em va faltar intel·ligència, però em servirà d'experiència», va explicar aleshores Roig, que va acreditar 2h18:53.
A més dels corredors kenyans i etíops que no puguin seguir el ritme del primer grup, Roig també podria trobar un aliat en l'andorrà Toni Bernadó. El veterà fondista del Principat, de 44 anys, buscarà la marca mínima per poder competir en les dues últimes cites internacionals de la seva carrera, el mundial de Daegu (Corea del Sud) i els Jocs Olímpics de Londres 2012.
Avui la cita és a 2/4 de 9 a l'avinguda Maria Cristina. Els federats sortiran primer i minuts després la resta de participants, segons es va acordar amb la Federació Espanyola d'Atletisme per no incomplir la norma del polèmic carnet del corredor.
Ahir Albert Soler, el pròxim secretari d'estat per l'Esport en substitució de Jaime Lissavetzky, va visitar l'Expo Sports i va saludar el seu vell amic Bep Solé, el director de la marató. Soler es va mostrar satisfet de «córrer la seva marató». Un bon símptoma en aquests temps de relacions convulses amb la federació espanyola, que no ha parat de posar traves per la negativa de l'Ajuntament i RPM de passar per l'adreçador en el programa del carnet del corredor.
Un club d'egipcis entrenant-se entre tancs
Un 43% dels participants provenen de l'estranger. Els tres països amb més representació són França (1.869), Gran Bretanya (1.096) i Itàlia (705). Però ahir en l'Expo Sports va sorprendre la presència d'un club egipci, que malgrat l'estat convuls que viu el seu país han estat capaços de preparar una trentena d'aficionats per competir a Barcelona. «La revolució encara ens va donar més força per continuar entrenant-nos», va destacar ahir Urvashi Mehta, president del Maad Running, que van prosseguir el seu pla d'entrenaments tot i haver d'esquivar tancs, les manifestacions i haver de complir el toc de queda imposat pel govern. La majoria dels components del club són egipcis (18), però també hi ha nord-americans, anglesos, hongaresos i marroquins. Els components d'aquest club lluiran en la samarreta el lema Powered by the Egyptian Revolution.
Premis marató de Barcelona
Divendres al vespre es van lliurar a l'hotel Gran Havana els premis Marató de Barcelona en reconeixement a la tasca feta en diferents àmbits a una sèrie d'entitats, personalitats i clubs esportius. Els guardonats van ser la nedadora Erika Villaécija, la Guàrdia Urbana de Barcelona, l'Atlètic Club Esport i Natura, Domingo Catalán i Miquel Pucurull.