Ciclisme

CICLISME

VOLTA A CATALUNYA

L'UCI comunicarà avui si recorre contra l'absolució d'Alberto Contador al TAS

Alberto Contador tem que avui arribi finalment el recurs de la Unió Ciclista Internacional (UCI) contra l'absolució decretada pel comitè de competició de la Federació Espanyola de Ciclisme, que va considerar que les restes de clenbuterol que se li van trobar en el Tour no es podien considerar positiu. El termini que té l'UCI per recórrer davant del Tribunal d'Arbitratge Esportiu (TAS) de Lausana aquesta decisió s'esgota definitivament. Ahir, des de l'entorn del ciclista s'assegurava que no tenia cap pista per saber com acabarà l'afer. Si l'UCI no diu res, Contador podrà afrontar la resta de la temporada, el Tour inclòs, amb tota la tranquil·litat del món.

Si, com és més probable, el corredor ha d'anar a defensar la seva innocència a Lausana ja té treballant en el cas el prestigiós advocat belga Jean Louis Dupont, que ara treballa per al bufet de Miquel Roca i Junyent. Dupont té experiència en diversos casos en el TAS, fins i tot va aconseguir una sentència favorable al reconeixement internacional de les federacions catalanes, i també en el dopatge, sobretot per l'èxit que es va apuntar quan va aconseguir que un tribunal europeu declarés innocent el nedador David Meca d'un positiu per nandrolona.

Els companys al Saxo Bank de Contador es mostren tranquils sobre tot el que està passant, tot i que són conscients que la planificació de la temporada girarà al voltant de la decisió que prengui avui l'UCI. Si el cas acaba a Lausana el Tour d'aquest any està gairebé descartat i l'espanyol se centraria en el Giro (en el qual hi participarà hi hagi o no hi hagi recurs) i, probablement, en la Vuelta. El 2008, quan el Tour de França no va convidar l'Astana per raons ètiques, el ciclista de Pinto ja va apostar pel Giro i la Vuelta i va acabar guanyant les dues proves.

El ciclista té previst enviar un comunicat al final de l'etapa d'avui per valorar la decisió de l'UCI. No es descarta, però, que acabi fent una roda de premsa.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)