Ciclisme

CICLISME

VOLTA AL PAÍS BASC

Rodríguez recupera el lideratge

Joaquim Rodríguez va recuperar ahir el mallot de líder de la Volta al País Basc després de la tercera etapa, amb quatre ports puntuables i 180 quilòmetres. El corredor català del equip Katiuixa va entrar en el grup dels principals favorits, a només vuit segons del guanyador de l'etapa, Alexandre Vinokourov. El kazakh de l'equip Astana es va escapar a dos quilòmetres de la línia final i va aguantar el ritme del grup de favorits per arribar en solitari a creuar la meta. Així, Vinokourov va esgarrapar temps als primers classificats i ascendeix quatre posicions en la general, en què Purito Rodríguez va recuperar, gràcies a les bonificacions per posició, el lideratge de la cursa que havia perdut dimarts en favor d'Andreas Klöden. El ciclista de Parets del Vallès manté el duel per aconseguir la general amb Klöden i l'asturià Samuel Sánchez, els tres amb el mateix temps.

La tercera etapa va estar marcada per la inesperada retirada de l'italià Ivan Basso per problemes de salut i pel fort ritme que van marcar tots els corredors. Avui es disputa una de les etapes reines d'aquesta Volta al País Basc amb set ports de muntanya, l'últim de primera categoria, i a menys de dos quilòmetres de la meta.

Tercera etapa (180 km)
1r A. Vinokourov (Astana)
4h20:38
2n O. Freire (Rabobank)
a 8
3r. P. Martens (Rabobank)
m.t.
10è J. Rodríguez (Katiuixa)
m.t.
22è X. Tondo (Movistar)
m.t.
General
1r J. Rodríguez (Katiuixa)
12h30:09
2n A. Klöden (Radio Shack)
m.t.
3r. S. Sánchez (Euskaltel)
m.t.
6è X. Tondo (Movistar)
a 6
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)